AKO ZABRÁNIŤ VZNIKU STRIÍ V TEHOTENSTVE? MÁME PRE VÁS NIEKOĽKO RÁD

Ženské telo je počas tehotenstva citlivejšie. Ženám sa môže zhoršiť pleť, niektorým sa zosilnia alergie, ale objaviť sa môžu aj strie na brušku či v iných partiách. Aj tu platí, že základom je prevencia. Ako sa pred striami v tehotenstve ochránite?

AKO VZNIKAJÚ STRIE V TEHOTENSTVE?

Strie vznikajú naťahovaním kože a sú výsledkom trhlín v podkožnom väzive. Preto sa zvyčajne objavujú počas tehotenstva, keď sa pokožka ženy naťahuje, prípadne pri rýchlom náraste hmotnosti. Strie sa ale často nevyhnú ani deťom počas období rýchleho rastu. Keď už sa raz objavia, zbaviť sa ich je pomerne náročné a ľudia často volia rôzne špeciálne krémy, prípadne terapie laserom.

AKO ZABRÁNIŤ VZNIKU STRIÍ V TEHOTENSTVE

Prevenciou proti vzniku strií môžu byť rôzne prírodné telové oleje a špeciálne krémy. Olejčeky pokožku zvlhčia, robia ju elastickejšou a odolnejšou. Dôležité je však pravidelné nanášanie a dôkladná starostlivosť jeden až dvakrát denne. Najlepšie je olejčeky jemne vmasírovať do pokožky krúživými pohybmi.

Proti vzniku strií však môže pomôcť aj striedavé sprchovanie sa studenou a teplou vodou. Takéto sprchovanie prirodzene podporuje prekrvenie pokožky. Ženy by takisto počas tehotenstva nemali zabúdať ani na ľahký šport a cvičenie.

POKOŽKA TEHOTNÝCH ŽIEN JE CITLIVEJŠIA, DAJTE JEJ TÚ NAJLEPŠIU STAROSTLIVOSŤ

Pokožka a pleť tehotných žien je vo všeobecnosti počas tehotenstva viac namáhaná a vystavená veľkým zmenám. Ženy by preto určite nemali zanedbávať starostlivosť a voliť predovšetkým produkty prírodnej kozmetiky, ktorá nijako neuškodí im ani bábätku a namáhanú pokožku viac nezaťaží rôznymi chemickými prímesami či mikroplastami.

U tehotných žien sa môžu zosilniť alergie, objaviť ekzémy či akné. Pokožka je citlivejšia a náchylnejšia na podráždenie. Preto je prírodná kozmetika tou najlepšou voľbou tehotných žien. Šetrí pokožku, planétu, nie je testovaná na zvieratách, neobsahuje žiadne parabény, umelé farbivá ani silikóny. Prírodná kozmetika aj v našej ponuke vám pomôže či už vás trápia problémy s akné, alergiami, suchou pleťou či zvýšenou citlivosťou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz