ČO JE KUPERÓZA A AKO S ŇOU BOJOVAŤ?

Kuperóza je veľmi nepríjemná záležitosť pre každú ženu. Červené žilky nevyzerajú esteticky a ťažko sa prekrývajú makeupom.  Dá sa jej predchádzať? A ako si poradiť s červenými žilkami, keď už ich máte? Kuperóze sa budeme venovať v tomto článku.

ČO JE KUPERÓZA? 


Kuperóza je zápalové ochorenie kože, ktoré vedie k začervenaniu a praskaniu žiliek na tvári. Žilky sa zväčšia, zoslabnú až praskajú, čo môže viesť k trvalému začervenaniu tváre. Predispozície majú ľudia s citlivou a suchou pleťou, ktorá má problém zadržiavať hydratáciu v pokožke. Zo začiatku je pleť preťažená a kapiláry sa zväčšujú. To môže tiež viesť k tvorbe nových ciev, ktoré sa vyznačujú zníženou elasticitou a väčšou priepustnosťou. Výrazné sčervenanie je spôsobené únikom krvi do okolitých vaskulárnych štruktúr. 

 

Kuperóza môže mať rôzne spúšťače. Väčšinou ide o dedičnosť, poruchu imunitného systému alebo problémy s cievami. Ale môže ísť aj o externé faktory - vystavenie UV žiareniu, stres, alkohol, mráz, suchá pleť či citlivá pleť. 

DÁ SA S ŇOU BOJOVAŤ? 


S kuperózou sa dá viac či menej účinne bojovať. Na začiatok je treba vylúčiť iné ochorenie, ktoré by mohlo byť spúšťačom kuperózy. Potom je treba eliminovať externé faktory, ako je napríklad stres či alkohol. Máte? Potom sa pustíme do posilnenia pleti, ktoré je v boji proti kuperóze najdôležitejšie. Treba si dať pozor na zloženie vašej pleťovej kozmetiky. Vaša pleťová kozmetika by nemala obsahovať látky ako je alkohol, silikóny či minerálne oleje, ktoré škodia aj bežným ľuďom, nie ešte ľuďom s kuperózou. 

Dôležité je, aby kozmetika dokázala zavlažiť vašu pleť a udržať v nej hydratáciu. Výborné výsledky v boji s kuperózou dosahuje značka prírodnej kozmetiky LOGONA so svojou pleťovou radou Couperose s obsahom červených rias. Má čisto prírodné zloženie, neobsahuje škodlivé látky ako napríklad silikóny, parabény, minerálne oleje ani mikroplasty. Bola ocenená aj Nemeckou Asociáciou Rosacea. 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz