AKO PRAŤ EKOLOGICKY? ZOZNAM TOP 5 NÁHRAD ZA NAJBEŽNEJŠIE PRACIE PROSTRIEDKY

Rozhodli ste sa žiť ekologicky? Super! Ekologická domácnosť znamená aj to, že každý prácu v domácnosti treba robiť čo najviac šetrne k prírode. A práve pranie veľmi šetrné nie je však? Minie sa veľa vody, ktorá má v sebe aj prací gél či aviváž. Avšak aj tieto pracie prostriedky sa dajú zaobstarať ekologickejšie. Prinášame vám zoznam 5 produktov, ktoré nahradia bežné pracie prostriedky vo vašej domácnosti. Aj bielenie. 

PRACÍ GÉL NA FAREBNÉ PRÁDLO

Hlavnou zložkou tohto ekologického pracieho gélu je mydlo, ktoré je ľahko biologicky odbúrateľné. To znamená, že jeho používaním neznečisťujete životné prostredie. Sodasan myslel aj na ľudí s citlivou pleťou, pretože jeho zloženie je šetrné nielen k prírode, ale aj k vašej pokožke. Vďaka tomu je vhodný aj pre alergikov. 

86(1)_2

PRACÍ GÉL NA PRANIE V STUDENEJ VODE

Ak sa rozhodnete šetriť životné prostredie aj tým, že budete prať na nízkych teplotách a šetriť energiu, určite vás záujme ekologický gél na pranie v studenej vode Sodasan. Jeho zloženie tvoria hlavne mydlá z prírodných bio ingrediencií. Dostane vás aj jeho vôňa, ktorú tvoria éterické oleje. Čerešničkou na torte je to, že neobsahuje enzýmy, farbivá ani konzervačné látky, preto je vhodný aj pre alergikov a ľudí s citlivou pokožkou.

EKO AVIVÁŽ

Určite ste už počuli, že ak chcete prať ekologicky, musíte z prania odstrániť aviváž. My vám ponúkame ekologickú variantu aviváže Sodasan. Jej hlavnou zložkou je kyselina citrónová, ktorá neškodí životnému prostrediu. Táto aviváž má veľmi príjemnú prirodzenú vôňu. Odstraňuje aj zostatky pracieho gélu z oblečenia.

ODSTRAŇOVAČ ŠKVŔN

Môžeme myslieť ekologicky akokoľvek chceme, škvrnám sa nikdy nevyhneme. Preto potrebujeme ekologickú variantu odstraňovača škvŕn, ktorý je naozaj účinný. Tento odstraňovač škvŕn Sodasan bez problémov odstráni fľaky z čokolády, vína, ovocia či oleja.

PROSTRIEDOK NA BIELENIE

Milujete čisté biele prádlo? A vedeli ste, že bieliť sa taktiež dá ekologicky? Sodasan bieliaci prostriedok ochráni vaše biele prádlo pred zašednutím, dokonca dokáže odstrániť aj škvrny. Zosilňuje silu pracieho gélu a je vhodný aj pre ľudí s citlivou pokožkou!

86(5)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz