ŽIJETE EKOLOGICKY? A SPRÁVATE SA TAK AJ PRI VÝBERE PLEŤOVEJ KOZMETIKY?

Separujete odpad, nevyhadzujete potraviny a keď sa dá, jazdíte MHDčkou. Rozhodli ste sa ísť ekologickou cestou. Ale správate sa ekologicky aj pri výbere svojej kozmetiky? Zaujímali ste niekedy o to, z akých ingrediencií bola vyrobená vaša kozmetika a aké materiály boli použité na obal? Správne, práve tu je priestor na ekologické rozhodovanie. Existuje možnosti, ako sa správať ekologicky aj pri výbere pleťovej kozmetiky. Poďme si o nich povedať.

ZISTITE SI, ČI SÚ INGREDIENCIE VO VAŠEJ KOZMETIKE Z KONTROLOVANÉHO EKOLOGICKÉHO HOSPODÁRSTVA

Záleží na tom, aké prírodné ingrediencie obsahuje vaša kozmetika aj ako boli získané. Veľmi diskutabilnou ingredienciou je napríklad mastenec či palmový olej, ktorý sa častokrát nezískava ekologicky a jeho používanie nepatrí medzi udržateľné. Práve udržateľnosť, sociálna zodpovednosť a etickosť by mali byť kritéria pre výber značky, ktorú sa rozhodnete používať. Moderné značky využívajú princíp ,,tak málo, ako je potrebné”. To znamená, že v zložení kozmetiky sú použité len tie najnevyhnutnejšie ingrediencie. 

84(1)

V ČOM JE BALENÁ VAŠA KOZMETIKA?

Koľko materiálu značka používa na balenie svojich produktov? Sú jej obaly ekologické? Často počúvame, že je náročné vytvoriť udržateľné obaly výrobkov. Ale to nie je pravda. Existujú recyklovateľné materiály, ktoré moderné značky už teraz používajú. Je ním napríklad rPET, čo je vlastne recyklovateľný plast. Vďaka nemu sa znižuje množstvo odpadu a aj množstvo CO2 vo vzduchu. V tomto smere je veľmi inovatívna značka certifikovanej prírodnej kozmetiky LOGONA.

AKO ZISTIŤ, ŽE ZNAČKA MOJEJ KOZMETIKY JE EKOLOGICKÁ?

Uznávame, že je náročné študovať každú značku kozmetiky, aby ste vybrali tú pravú. Preto existuje certifikát, ktorý značku otestoval pred vami a garantuje, že značka sa správa ekologicky a ide v súlade s udržateľnosťou a prírodou. Je ním certifikát GREEN BRAND. Ocenenie má napríklad značka prírodnej kozmetiky LOGONA už niekoľkokrát za sebou. 

84(2)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz