AKO SI UDRŽAŤ ZDRAVÉ OČI? POZOR AJ NA VÝBER OČNÝCH TIEŇOV

Aké sú tie najlepšie očné tiene? Tie, ktoré oči nezaťažia zbytočnými chemikáliami. Čo najviac ohrozuje zdravie našich očí?

Naše oči sú rovnako ako pokožka neustále a pravidelne vystavené rôznym faktorom, ktoré im môžu uškodiť. Či už ide o prach a škodliviny vo vzduchu, UV žiarenie, cudzie častice… Hoci sa na to často zabúda, naše oči sú mimoriadne namáhané od momentu, kedy ich ráno po prvý raz otvoríme. Ak si chcete uchovať oči zdravé aj v neskoršom veku, treba sa k nim aj tak správať a riadne sa o ne starať.

ČO NAJVIAC OHROZUJE ZDRAVIE OČÍ?

UV ŽIARENIE

Oči, ktoré sú pravidelne a dlhodobo vystavené vysokým dávkam UV žiarenia, môžu do značnej miery trpieť. Hrozí zhrubnutie spojiviek, degenerácia, zhoršený zrak, či dokonca popáleniny rohovky. Oči treba pred UV žiarením chrániť rovnako, ako si v lete chránite aj vašu pokožku či pleť. Preto sa odporúča nosiť slnečné okuliare s minimálnou ochranou pred UV žiarením s hodnotou UV 400. Takéto okuliare účinne zablokujú všetky škodlivé lúče.

Počítače

Nejde o žiadnu novinku a už viaceré štúdie dokázali, že práve hodiny strávené dívaním sa do počítača, spôsobujú vysychanie očí. Pri počítači, hoci si to ani neuvedomujeme, oveľa menej žmurkáme a oči vysychajú. Veľmi dôležité je robiť si pri práci s počítačom pravidelné prestávky, žmurkať, pozerať sa mimo obrazovky a snažiť sa zaostriť na predmety v diaľke.

NEDOSTATOČNÁ HYGIENA

Predtým, ako sa dotknete očí, prípadne si ich pošúchate či pretriete, by ste si mali vždy umyť ruky. Priznajte sa, robíte to naozaj vždy? Špinavé ruky môžu do očí preniesť rôzne infekcie či častice, ktoré môžu oči zbytočne podráždiť.

KOZMETICKÉ PRÍPRAVKY

Asi každá žena si je vedomá, že pred spaním treba z očí odstrániť všetku maskaru, očné linky aj očné tiene. Oči treba pred spánkom dôkladne vyčistiť, aby sa do nich počas noci zbytočne nedostávali častice z maskary iných prípravkov.

POZOR AJ NA OČNÉ TIENE A MASKARY

Drobné častice sa však môžu do očí dostať aj napríklad počas nanášania očných tieňov. Preto, ak nechcete vaše oči zbytočne zaťažovať, je vhodné zvoliť si prírodnú kozmetiku, ktorá neobsahuje žiadne chemikálie a má čisto prírodné zloženie. Tie najlepšie očné tiene sú totiž tie, ktoré vaše oči nijako nezaťažujú a nedráždia.

NEZAŤAŽUJTE OČI CHEMIKÁLIAMI, VYBERAJTE SI PRÍRODNÚ KOZMETIKU

Na oči je dôležité vyberať takú kozmetiku, ktorá neobsahuje žiadne konzervačné látky, je hypoalergénna a ideálne aj oftalmologicky testovaná. Tieto kritériá spĺňajú aj očné tiene v ponuke nášho e-shopu.

Aj dekoratívna kozmetika na pleť môže mať prírodné zloženie. Oči sú mimoriadne citlivé na akékoľvek podráždenie, a preto je dobré dbať nielen na ich hygienu, ale aj to, čím si ich skrášľujete. Očné linky, maskary aj očné tiene môžu mať aj prírodné zloženie, ktoré vaše oči nezaťaží zbytočnými chemikáliami. Nakupujte prírodnú kozmetiku a uchovajte si vaše oči zdravé čo najdlhšie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz