KRÉMY NA OPAĽOVANIE PRE BÁBÄTKÁ - AKÝ ZVOLIŤ A ODKEDY JE VHODNÉ DIEŤA NATIERAŤ?

Jemná detská pokožka sa sama nedokáže vysporiadať so slnečným žiarením. Preto je potrebné ju chrániť. Najlepšou ochranou je, prirodzene, tieň. No čo robiť, ak sa s bábätkom chystáte na rodinný výlet, kde ho nebude vždy možné pred slnkom chrániť?

Ochranný mechanizmus detskej pokožky ešte nie je dostatočne vyvinutý a proti UV žiareniu sa nedokáže bezpečne chrániť. Jemnej detskej pokožke je treba s ochranou pomôcť. A to ideálne aplikáciou vhodne zvoleného opaľovacieho krému pre deti. Ak je krehká detská pokožka vystavená nadmernému žiareniu, môže to viesť až k problémom v dospelosti.

DO 6 MESIACOV JE TOU NAJLEPŠOU OCHRANOU TIEŇ

Detičky a bábätká do 6 mesiacov je vhodné chrániť tak, že ich nadmernému žiareniu vôbec nevystavujete, udržujete ich v tieni, prípadne ich telíčko chránite vhodným, ľahkým a vzdušným oblečením. Ak už ale váš drobec dovŕšil 6 mesiacov, existuje hneď viacero prírodných alternatív, ako jeho hladkú pokožku ochrániť.

ČO PRE DETI STARŠIE AKO 6 MESIACOV?

Pre deti staršie ako 6 mesiacov sa odporúčajú opaľovacie krémy s faktorom 50. Bio krém Alga Maris na opaľovanie s faktorom 50 je hypoalergénny, neobsahuje žiadne konzervačné látky a parfumy. Skvele sa hodí, ak trávite deň s vaším drobcom na pláži, ale aj ak sa vaše dieťatko hrá na detskom ihrisku. Krém je vysoko odolný voči vode, takže pokožku vášho drobca ochráni naozaj kvalitne a spĺňa tie najprísnejšie kritériá.

Prírodné opaľovacie spreje

V prípade, že vám krémy nevyhovujú, v ponuke nášho e-shopu nájdete aj prírodné opaľovacie spreje. Ako krém, tak aj sprej poskytuje vášmu dieťatku ochranu aj pred lúčmi typu UVA a UVB. Viac o ochranných faktoroch a typov slnečných lúčov sa dočítate aj v našom staršom článku.

 

PRE KOHO JE VHODNÝ FAKTOR 50

Či už si pre vaše dieťatko zvolíte sprej alebo krém, dôležité je dbať najmä na to, aby mal ochranný prostriedok dostatočne silný faktor. Práve faktor SPF50+ sa odporúča na citlivú pokožku, pre tehotné aj dojčiace ženy a rovnako aj pre bábätká od 6 mesiacov.

Tento faktor je takisto vhodný aj na ochranu jaziev, strií a pigmentácií či znamienok. Ak máte doma bábätko, alebo vás trápi citlivá pokožka s množstvom znamienok, doprajte vašej pokožke ochranu v podobe toho najsilnejšieho faktora a nepodceňujte silu slnečných lúčov.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz