ŽLČOVÉ MYDLO POUŽIJETE NA PRANIE AJ NA ODSTRÁNENIE ŠKVŔN. AKÁ JE JEHO RASTLINNÁ ALTERNATÍVA?

Ekologickejší spôsob prania je v posledných rokoch čoraz väčšou témou. Bežné prostriedky na pranie často obsahujú mikroplasty, ktoré škodia životnému prostrediu a v tom horšom prípade aj rôzne chemikálie. Alternatív je však aj v prípade prania viacero.

Počuli ste už o žlčovom mydle? Práve žlčové mydlo je vďaka svojej unikátnej prísade, ktorou je hovädzia (teda volská alebo býčia) žlč mimoriadne účinné pri odstraňovaní a rozpúšťaní odolných škvŕn predovšetkým organického pôvodu.

AKÉ ŠKVRNY ODSTRÁNI ŽLČOVÉ MYDLO?

  • Ovocné a zeleninové šťavy,
  • krv (aj tú menštruačnú),
  • zelené škvrny od špenátu či trávy,
  • škvrny od červeného vína
  • mastné fľaky od potravín, živočíšnych olejov či mäsa.

Práve žlčové mydlo je často riešením v situáciách, kedy sa naozaj nechceme rozlúčiť s naším obľúbeným kúskom oblečenia, ktoré sa nám, žiaľ, podarilo zašpiniť od trávy, hliny, červeného vína či šťavy z ríbezlí. Využívajú ho však aj mamičky, ktoré používajú látkové plienky.

Ako používať žlčové mydlo

Mydlo jednoducho nanesiete na navlhčenú škvrnu (samozrejme, čím skôr, tým lepšie), necháte ho pôsobiť (dĺžka pôsobenia závisí od veľkosti a nepoddajnosti škvrny), škvrnu zmyjete vodou a následne oblečenie vyperiete. V prípade, že škvrna zostala, postup je treba znova opakovať, kým nezmizne.

Aká je vhodná alternatíva?

Nie každému však musí žlčové mydlo vyhovovať. Hoci v minulosti bolo celkom bežným doplnkom domácností našich starých a prastarých mám, dnes máme k dispozícii obrovské množstvo účinných prostriedkov, ktoré ho vedia nahradiť. Hoci je mimoriadne účinné na škvrny organického pôvodu, nie každému musí vyhovovať jeho špecifické živočíšne zloženie.

Ak hľadáte náhradu prírodného pôvodu, ktorá neuškodí ani životnému prostrediu, ani vašej citlivej pokožke, siahnite po prírodných odstraňovačoch škvŕn.

ODSTRAŇOVAČE ŠKVŔN RASTLINNÉHO PÔVODU SÚ ROVNAKO ÚČINNÉ

Aj v našej ponuke nájdete hneď niekoľko prírodných odstraňovačov škvŕn. Či už ide o tuhé mydlá, gély na odstraňovanie škvŕn, ale aj tekuté mydlá. Naše prírodné produkty sú vysoko účinné pri odstraňovaní odolných škvŕn zo všetkých druhov textílií. Škvrny od kávy, kakaa, mastné fľaky či ovocné a zeleninové šťavy odstránia aj naše produkty rovnako účinne ako napríklad aj spomínané žlčové mydlo.

Výhodou našich produktov oproti žlčovému mydlu je práve fakt, že sú rastlinného pôvodu, bez prísad zo živočíšnych produktov. Vyhovovať tak budú aj vegánom. Produkty navyše obsahujú také látky, ktoré sú v prírode rýchlo a úplne biologicky odbúrateľné.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz