AKO SI OHOLIŤ NOHY BEZ VYRÁŽOK A ZAČERVENANIA? PORADÍME VÁM

Hodvábne hladká pokožka bez začervenania či podráždenia je snom mnohých žien. Existuje spôsob, ako si tento sen splniť. Stačí, ak k holeniu vašich nôh a iných partií pristupujete správne. Ako?

Na to, aby sa vám pokožka začervenala po holení, nemusíte mať extrémne citlivú pleť. S podráždením sa môže stretnúť aj žena, ktorú inak žiadne problémy s pokožkou netrápia. Máme pre vás niekoľko rád, ako sa začervenaniu, zapáleným pórom či dokonca hnisavým miestam po holení vyhnete.

1.   VYHNITE SA POUŽÍVANIU CHEMICKÝCH DEPILAČNÝCH PÁST A KRÉMOV

Jednoznačne tak pomôžete vašej pokožke. Chemické depilačné pasty obsahujú rôzne vône a látky, ktoré vašu pokožku zbytočne zaťažujú. Ak ste zvyknuté práve na tento spôsob zbavovania sa chĺpkov, siahnite po prírodných produktoch a výrobkoch. Prírodné produkty obsahujú prírodné oleje, ktoré znižujú podráždenie vašej pokožky, znižujú hrozbu zarastania chĺpkov a predchádzajú začervenaniu.

2.   PRED HOLENÍM SI DOPRAJTE SPRCHU, NEZABÚDAJTE NA ŇU ANI PO ODSTRÁNENÍ CHĹPKOV

To najhoršie, čo môžete urobiť, je holiť sa na sucho. Pred každým holením dbajte na sprchu či kúpeľ. Vaše póry sa vďaka teplej vode otvoria, chĺpky sú jemnejšie a ľahšie ich odstránite. Na zvlhčenie chĺpkov je vhodné použiť aj napríklad prírodný krém na holenie. Po holení takisto nezabúdajte na to, že je veľmi vhodné si oholené miesta opláchnuť studenou vodou. Pórom tak doprajete akúsi „šokovú terapiu“, rýchlejšie sa zatvoria a riziko začervenania sa zmenší.

3.   CHĹPKY VŽDY HOLÍME V SMERE RASTU

Toto pravidlo by si mali osvojiť najmä tie dámy, ktoré majú citlivú pokožku a pleť. Zvoliť správny smer holenia je mimoriadne dôležité. Chĺpky teda vždy hoľte v smere ich rastu. Odstránite ich rovnako dôkladne a predídete zbytočnému vzniku vyrážok či podráždeniu vašej pokožky.

4.   DOPRAJTE VAŠEJ POKOŽKE STAROSTLIVOSŤ PO HOLENÍ

Po holení či depilácii je potrebné venovať sa namáhanej pokožke. Oholené miesto je vhodné ošetriť prírodnými prípravkami, ktoré neobsahujú žiadne vône, ktoré by ho zbytočne zaťažili. Skvele sa hodí napríklad upokojujúce telové mlieko s kyselinou hyalurónovou, intímny holiaci krém alebo dané miesto ošetrite čistiacimi protizápalovými prípravkami s brusnicami.

No a nezabúdajte, že citlivá pokožka a jednorazové žiletky jednoducho nejdú dohromady. Ak používate žiletky, pravidelne ich striedajte a najneskôr po troch použitiach ich vždy vymeňte za nové.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz