PEDIKÚRA NA DOMA - AKO NA TO A ČO VŠETKO POTREBUJETE?

Mať krásne hladké nohy bez zrohovatených častí môže mať každá z nás. Kvôli pedikúre nevyhnutne nemusíte vyhľadávať rôzne salóny a drahé procedúry. Dokážete si ju pripraviť aj sama doma. Ako na to?

Na domácu pedikúru nepotrebujete žiadne špeciálne potreby. Vystačíte si s lavórom plným horúcej vody, pemzou, bežnými manikúrovými potrebami a kvalitným prírodným krémom na nohy a chodidlá.

AKO NA DOMÁCU PEDIKÚRU?

Do lavóra plného teplej vody vložte nohy aspoň na 10 až 15 minút, aby vám koža aj nechty na nohách dostatočne zmäkli. Do vody môžete nakvapkať pár kvapiek rôznych esenciálnych olejov podľa vašej preferencie prípadne prírodný produkt Bioturm kúpeľ na nohy, ktorý ich dokonale zregeneruje a osvieži. Zároveň vaše chodidlá dôkladne pripraví na ďalšie kroky v domácej pedikúre.

ODSTRÁNENIE ODMOČENEJ KOŽE PEMZOU

Keď už nohy a koža na nich dostatočne zmäkla, odstráňte z nich pomocou pemzy kúpeľom odmočenú kožu a tiež obrúste miesta, ktoré si to vyžadujú. Stačí po nich prejsť prstom a ihned ľahko zistíte, ktoré časti vašich nôh potrebujú obrúsiť. Pemzu zoženiete v úplne každej drogérii.

Po úprave kože prichádzajú na rad vaše nechty. Vyberte vaše manikúrové potreby a pozastrihávajte si nechty. Prípadne môžete použiť špeciálny pilník určený práve na pedikúru.

POSLEDNÝ KROK V DOMÁCEJ PEDIKÚRE: KVALITNÝ PRÍRODNÝ KRÉM

Upravené chodidlá dôkladne vysušte a očistite od zvyškov kože či nechtov. Keď už sú čisté, naneste prírodný krém. Neponáhľajte sa, doprajte svojim namáhaným chodidlám masáž, akú si zaslúžia a krém poriadne vmasírujte.

Bioturm Arnika krém, ktorý nájdete aj v našom e-shope, má stimulujúci a osviežujúci účinok a vhodný je najmä pre aktívnejšie typy ľudí. Uľaví po dlhodobej aktivite, pocite ťažkých nôh aj pri bolestiach svalov. Je príjemne chladivý a na nohy má povzbudzujúci efekt.

Počkajte, kým sa krém vstrebe, jeho posledné nevstrebané zvyšky môžete poutierať vreckovkou či uterákom. Po dôkladnej pedikúre sa odporúča natiahnuť si na nohy na celú noc ponožky. Keď si ich ráno dáte dolu, môžete sa tešiť na mimoriadne príjemný pocit hebkých a zregenerovaných chodidiel, ktoré sú pripravené na ďalší deň.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz