Ako sa zbaviť lupín vo vlasoch?

Lupiny má vo vlasoch každý. Na zdravej vlasovej pokožke sú však tak drobné, že sú prakticky neviditeľné. Problém nastáva, keď sa začnú tvoriť väčšie, viditeľnejšie a našu hlavu či oblečenie zrazu pokrýva nepekný biely prášok. Ako sa lupín nadobro zbaviť? 

Problém s lupinami údajne trápi až dve tretiny obyvateľstva. Lupiny sa vo vlasoch tvoria ako dôsledok zápalu kože. Mohlo ho spôsobiť vnútorné ochorenie alebo nesprávna životospráva. Ak problém s lupinami pretrváva, nemiznú a neustále nám strpčujú život, je vhodná aj návšteva lekára. 

Lupiny navyše často sprevádza aj sčervenanie vlasovej pokožky a nepríjemné svrbenie. O tom, čo všetko sa môže skrývať za svrbením pokožky hlavy, si môžete prečítať aj v našom článku Svrbiaca pokožka na tvári či hlave - takto sa prestanete svrbiť.

Ako sa zbaviť lupín? Toto by vám poradila vaša babička

Populárny v boji s nepeknými lupinami bol u našich predkov napríklad odvar z brezovej vody, mladej žihľavy či odvar z kvetov harmančeka, ktorými si prepláchnete vlasy. Dodnes je obľúbený aj zábal s vodou a neriedeným jablčným octom. Tieto dve suroviny stačí zmiešať v pomere 1 : 1 a nechať chvíľu pôsobiť priamo na pokožke hlavy. 

Medzi domáce triky, ako sa zbaviť lupín, patrí aj zmes morskej soli s kvalitným olivovým olejom. Morskú soľ zmiešate s olivovým olejom v pomere 3 : 2. Následne zmes vmasírujete do pokožky hlavy. Necháte chvíľu pôsobiť a vlasy umyjete. 

Niekedy však ani babičkine rady či domáce recepty nestačia treba siahnuť aj po prípravkoch špeciálne určených na to, aby s lupinami zabojovali. 

Vznik lupín môže spôsobiť aj nesprávna kozmetika

Klasické šampóny z drogérií sú často plné nielen mikroplastov, ale aj rôznych chemikálií, ktoré vašej vlasovej pokožke nijako neprospievajú. Aj ony môžu byť niekedy zodpovedné za to, že vašu hlavu začal zrazu „zdobiť“ biely poprašok. Voľte prírodné šampóny s čisto rastlinným zložením, ktoré vám nijako neuškodia. 

Ak si aj náhodou nie ste úplne istí, či je daný produkt naozaj prírodný (teda má len prírodné zloženie), sledujte, či je certifikovaný. Vďaka tomu zistíte, že kupujete naozaj pravý prírodný produkt. 

Lupín vás zbavia šetrné a účinné prírodné šampóny

Aj v našom e-shope s čisto prírodnou kozmetikou nájdete šampóny proti lupinám, ktoré neobsahujú žiadne parabény či silikóny. V ponuke máme klasické aj tuhé šampóny. Napríklad Bio Hair Pro šampón proti lupinám vás zbaví lupín raz a navždy. Jeho inovatívne zloženie a synergia živicového oleja a Piroctone olamine sľubujú účinné odstránenie lupín z akéhokoľvek typu pokožky. 

Šampón proti lupinám má navyše antiseboreickú, antiseptickú a protizápalovú aktivitu. Umožňuje časté umývanie vlasov a vlasom dodá lesk a hebkosť. 

Nepridávajte vašim vlasom a pokožke ďalšiu záťaž v podobe šampónov plných chemikálií. Doprajte im starostlivosť, akú si zaslúžia v podobe šetrných a účinných prírodných šampónov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz