Ako sa starať o pleť v každom veku?

Či už máte po tridsiatke, prekročili ste štyridsať alebo päťdesiat rokov, základom starostlivosti o pleť v každom veku je jednoznačne pravidelná rutina. Ako vyzerá? 

Každý večer si pred spaním vyčistíte zuby, ráno si možno vždy usteliete posteľ… Rovnaký návyk by mala vo vašom živote predstavovať aj starostlivosť o pleť. Krásnu, čistú, hydratovanú a zachovalú pleť získame len tak, že sa jej budeme denne venovať. Ako sa teda správne starať o pleť v každom veku? 

Prvý krok: Odlíčenie a čistenie je každodenná nevyhnutnosť

Je úplne jedno, koľko máte rokov, dôkladne vyčistiť a odlíčiť pleť by ste si mali každý jeden večer predtým, ako si ľahnete spať. Ak pleť večer nezbavíte nečistôt či zvyškov make-upu, časom vás začnú trápiť upchaté póry či akné. 

Ak máte suchú a zrelú pleť, na odlíčenie je vhodné využívať prírodné čistiace mlieka. Na mastnú a problematickú pleť je zase vhodné zvoliť prírodné čistiace gély, ktoré ľahko spolu s nečistotami či zvyškami make-upu zmyjete vodou. Pre zrelú pleť po 50-tke sa skvele hodí napríklad čistiaci olejový gél Logona, ktorý vďaka svojmu prírodnému zloženiu a kyseline hyalurónovej pleti dodáva intenzívnu, vyživujúcu starostlivosť a vláčnosť. 

Druhý krok: Po čistení je čas na peeling a masku

Peeling by ste mali vašej pleti dopriať aspoň raz týždenne. V zime možno aj dvakrát. Dôležité je však vybrať si taký peeling, ktorý vyhovuje vašej pokožke. Problematickej pleti prospeje exfoliačný čistiaci gél Logona, ktorý ju zbaví akné. Pre suchú pleť zasa odporúčame BIO rozžiarujúci peeling s výťažkom z hnedých morských rias. 

Ak vás zaujíma, ako si doma spraviť peeling tak, aby ste prešili nepríjemnému podráždeniu, prečítajte si aj náš článok Exfoliácia pleti: Ako na peeling bez podráždenia?

Po peelingu by mala nasledovať pleťová maska. Ideálne taká, ktorá pokožku zasa upokojí a dostatočne na noc hydratuje. Vhodné sú ílovité, hydratačné či čistiace masky pre problematickú pleť. Vždy vyberajte podľa toho, čo vaša pleť potrebuje. Ak túžite po hladšej, jemnejšej a pokojnejšej pleti, vyskúšajte prírodnú pleťovú masku zo zeleného ílu. Tá je vhodná pre všetky typy pleti a bez ohľadu na vek. 

Tretí krok: Aplikujte váš obľúbený pleťový krém

Či už začínate deň, alebo ho práve končíte, nikdy nezabudnite na pleťový krém. Jeho účinky ešte znásobí prírodné pleťové sérum, ktoré aplikujete na pleť pred krémom. Sérum je redšie ako krém, vie preniknúť hlbšie do pokožky, vašu pokožku skvele hydratuje a zároveň pomôže aj vstrebávaniu samotného krému. 

Ako sa starať o pleť po 30-tke či 50-tke? Pomôže správna voľba pleťového krému

Pokiaľ ide o samotný pleťový krém, tu už treba zohľadniť aj vek. Starostlivosť o pleť po 50-tke predsa len vyzerá inak ako tá v tridsiatke. Zrelé ženy so zrelou pleťou by si mali vyberať regeneračné krémy, ktoré pleť zrevitalizujú, vypínajú pokožku a redukujú vrásky. Takým je aj regeneračný nočný krém Logona. 

Starostlivosť o pleť po 30-tke by zase napríklad mohla byť obohatená o regeneračný nočný krém Hydra Protect. Pleť po 30-tke môžu trápiť nedokonalosti aj prvé vrásky. Preto je treba ju upokojiť, čistiť a hydratovať aj správnym pleťovým krémom. Vďaka čisto prírodnému zloženiu môžu pleťové krémy či inú pleťovú kozmetiku dostupnú na našom e-shope bez obáv používať aj tehotné a dojčiace ženy. 

V našej ponuke pleťových krémov nájdete aj také, ktoré pomôžu citlivej a problematickej pleti, poradia si s akné, pigmentovými škvrnami, ale aj s kožnými problémami a ochoreniami. Stačí si prezrieť našu bohatú ponuku denných aj nočných pleťových krémov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz