Upchaté vlasové korienky – takto ich vyčistíte

Napadlo vám niekedy, že za vypadávaním vašich vlasov či tým, že sa vám akosi prirýchlo mastia, môžu byť aj upchaté vlasové korienky? Zistite, ako si viete pomôcť. 

Upchaté vlasové korienky sú problém, s ktorým sa môže stretnúť počas života ktokoľvek. Príčin, prečo sa vlasové korienky upchajú mazom, môže byť hneď niekoľko. Od nevhodnej kozmetiky, vedľajších účinkov liekov, nadmerného stresu či nesprávnej životosprávy až po nedostatok spánku. 

Prejavy upchatých vlasových korienkov:

  • Vlasy sú slabé, ľahko sa lámu a sú riedke,
  • nadmerné vypadávanie vlasov,
  • pomalý rast vlasov,
  • vlasy sa rýchlejšie mastia.

 

Sú vám tieto príznaky akosi povedomé? Tak si povedzme, čo môžete urobiť, aby ste vaše vlasové korienky vyčistili a vašim vlasom pomohli stať sa znova silnými, hustými a vitálnymi. 

Vyskúšajte domáce zábaly

Domáce zábaly na vlasy obohaťte o rozmarín, tymian či šalviu. Všetky tieto prírodné zložky vám vedia pomôcť s nadmernou tvorbou mazu a vašim vlasom vrátiť vitalitu. Rozmarín je častou zložkou prírodnej kozmetiky, pomáha regulovať kožný maz, dodáva lesk a niektorí tvrdia, že pomôže aj s rastom vlasov a stimuluje ich vypadávanie. 

Umyte si vlasy vaším bežným šampónom a následne na ne naneste vodu, v ktorej ste predtým vylúhovali rozmarín, tymian alebo šalviu. Pridať môžete aj zopár kvapiek prírodného oleja na vlasy. Vlasy si zabaľte do uteráka a nechajte 15-20 minút pôsobiť. 

Používajte prírodné šampóny na mastné vlasy

Nesprávna kozmetika, najmä tá lacnejšia s obsahom silikónov a rôznych ďalších chemikálií, mohla tiež ľahko spôsobiť nadmerné mastenie vlasov, a teda aj upchatie vlasových korienkov mazom. Prvý krok je asi ten najjednoduchší. Vymeňte váš šampón za prírodný šampón. Ak sa vám vlasy výrazne mastia, siahnite po prírodnom šampóne navrhnutom špeciálne pre mastné vlasy. 

Takým je napríklad Bema BIO šampón Sebum balancing. Ten obsahuje S Tricobema Sebum, čo je komplex na báze moringy, rozmarínu, tymianu a šalvie. Tento šampón bol špeciálne vytvorený na vyváženie a zníženie tvorby kožného mazu. Redukuje nepekný mastný vzhľad a zlepšuje aj štruktúru vlasov. 

Na úvod si skúste vlasy umývať v tej istej frekvencii, ako ste boli doteraz zvyknutí, no časom skúste tento interval predlžovať. Vlasy by si vďaka používaniu správnej kozmetiky mali zvyknúť „vydržať“ bez mastného vzhľadu dlhšie. Aj to pre vás bude znamením, že vaše vlasové korienky sa znova vracajú do normálu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz