Ako sa zbaviť jazvy po akné?

Trápi vás akné, vyrážky a nepekné jazvy, ktoré po ňom na vašej pleti zostávajú? Máme pre vás niekoľko tipov, ako si s jazvami po akné poradíte. 

Jazvy po akné môžu byť frustrujúcou spomienkou na kožné problémy z minulosti. Našťastie, existuje hneď niekoľko účinných metód, ktoré vám pomôžu sa nepekných jaziev zbaviť. To najdôležitejšie je osvojiť si pravidelnú rutinu starostlivosti o pleť. Ak sa o pleť pravidelne nestaráme, vznikajú zápaly, ktorých dôsledkom môže byť často aj jazva. Ako sa starať o pleť, aby sme predišli vzniku jaziev po akné?

Zabráňte jazvám po akné dôslednou prevenciou

Prevencia je vždy lepšia ako následná liečba a práve dôsledná rutina starostlivosti o pleť môže výrazne znížiť pravdepodobnosť vzniku jaziev po akné. Čistite si pleť dvakrát denne jemným čistiacim prípravkom s čisto prírodným zložením. Vďaka nemu pleť zbavíte nečistôt, prebytočného mazu a odumretých kožných buniek. Je už na vás, aký typ kozmetiky preferujete, vybrať si však môžete z micelárnych vôd, čistiacich mliek či gélov. 

Dá sa však povedať, že na mastnejšiu pleť sa hodia skôr čistiace gély a peny. Suchá pleť preferuje mastnejšie čistiace oleje alebo mlieka. A citlivá pleť sa vám najviac poďakuje vtedy, ak ju vyčistíte šetrnou čistiacou penou na pleť. 

Viac o tom, ako si dôkladne vyčistiť pleť, sa dočítate v našom článku Ako si správne čistiť pleť?

Nezabúdajte ani na peeling

Raz za týždeň či dva je vhodné pleti dopriať aj peelingovú kúru. Práve peeling podporuje výmenu kožných buniek a znižuje výskyt jaziev. Ak sa vám stáva, že vaša pleť je po peelingu začervenaná a podráždená, môže to byť spôsobené tým, aký typ peelingu ste použili. Nie každý bežný peeling z drogérie je pre vašu pleť vhodný. 

V prípade peelingu siahnite vždy po produktoch s čisto prírodným zložením, ktoré sú bohaté na výživné zložky a vašej pleti neublížia zbytočných chemickým koktailom. Jednoduchý peeling si zároveň viete pripraviť aj priamo v pohodlí vášho domova. Recepty na domáci peeling nájdete aj v našom článku Hĺbkové čistenie pleti zvládnete aj doma.

S jazvami po akné pomôže aj striebro

Striebro je účinným a skvelým pomocníkom nielen v rámci prevencie, ale už aj v prípadoch, keď sa pleť zapálila a hrozí vytvorenie novej jazvy po akné. Prírodný BIOTURM krém s aktívnym mikrostriebrom a zinkom predstavuje fantastickú liečivú kombináciu, ktorá sa osvedčila pri viacerých kožných problémoch. 

Pomáha pokožke s neurodermatitídou, psoriázou, ale upokojuje aj podráždenú, svrbivú a aknóznu pleť. Vďaka svojmu antibakteriálnemu účinku je vhodný aj na akútne zápaly. Antiseptickým vlastnostiam striebra sa v kozmetike prikladá čoraz väčší dôraz. Ak vás trápi akné a tvorba jaziev, dajte šancu prírodnému krému so striebrom, ktorý so zápalmi účinne zabojuje. 

To isté platí nielen pre vašu pleť, aj telo. Ak máte akné aj na tele, pomôže vám BIOTURM telové mlieko so striebrom. Hojivé telové mlieko s mikrostriebrom a zinkom je vhodné na podráždenú, svrbivú, začervenanú pleť, ktorá trpí neurodermatitídou, psoriázou, častými zápalmi alebo akné. 

Striebro má antibakteriálne účinky a chladivý efekt, a preto je ho vhodné používať aj počas akútnych a bolestivých zápalov. Aj vďaka telovému mlieku BIOTURM viete predísť vzniku jaziev po akné dôkladným ošetrením postihnutých miest. Striebro, ktoré je použité v našich produktoch, nepreniká hlboko do kože a na koži zostáva až do ďalšieho čistenia.

Keď nič iné nepomáha - laserová terapia

Laserová terapia je populárna forma liečby na zníženie výskytu jaziev po akné. Tento postup nielen odstraňuje jazvy, ale aj stimuluje produkciu kolagénu a podporuje hojenie kože. Laserové ošetrenia sa prispôsobujú rôznym typom jaziev - odstraňujú jazvy po akné, hypertrofické alebo atrofické jazvy. Na dosiahnutie optimálnych výsledkov je často potrebných viac sedení. Laserové odstránenie jaziev je vždy vhodné konzultovať s vaším dermatológom. 

Tip na záver: Ak vás trápi problematická pleť a častý výskyt vyrážok či akné, siahnite po prírodnej kozmetike s kyselinou salicylovou. Pleťové čistiace tonikum Logona obsahuje výťažok z BIO mäty a kyseliny salicylovej. Je skvelým prípravkom vhodným na každodenné čistenie tváre. Pleť nielen čistí, ale aj zmatňuje a takisto redukuje tvorbu nových vyrážok.


Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz