Superpotraviny pre krásnu pleť: Objavte ich účinky pre zdravie pokožky

Túžite po krásnej a mladistvo vyzerajúcej pleti? Dosiahnete ju dôslednou starostlivosťou, ale aj zaradením týchto potravín do stravy. Ktoré superpotraviny vám pomôžu k nádhernej pleti? 

Nie je žiadnym prekvapením, že životospráva má obrovský dopad nielen na to, ako sa cítime, ale aj na našu pleť. Ak sa chcete pýšiť zdravou a žiarivou pleťou, mimoriadne dôležitú úlohu zohráva práve jedlo. Túžite po nádhernej a vitálnej pleti? Pridajte do stravy tieto superpotraviny.

Avokádo pre prirodzenú hydratáciu pleti

Avokádo je všestranná superpotravina, ktorá ponúka množstvo výhod pre vašu pokožku. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, antioxidanty aj vitamíny E a C. Tento „zelený zázrak“ pomáha udržiavať vlhkosť a pružnosť vašej pokožky. Prírodné oleje prítomné v avokáde môžu pôsobiť ako akýsi „zvlhčovač“, to znamená, že udržujú pokožku hydratovanú a znižujú pocit suchej pleti. 

Okrem toho antioxidanty v avokáde chránia pokožku pred oxidačným poškodením spôsobeným environmentálnymi faktormi, čím podporujú mladistvý a žiarivý vzhľad pleti. 

Trápi vás suchá a dehydrovaná pleť? Prečítajte si náš článok Dehydrovaná pleť: Ako ju správne hydratovať?

Čučoriedky pre extra dávku antioxidantov

Čučoriedky sú nabité antioxidantmi vrátane vitamínov A a C, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky. Tieto drobné bobuľky obsahujú aj antokyány, ktoré majú protizápalové vlastnosti a môžu pomôcť upokojiť podráždenú pokožku. 

Pravidelná konzumácia čučoriedok môže zlepšiť elasticitu pokožky, podporiť produkciu kolagénu a vyrovnať tón pleti, výsledkom čoho je mladistvejší a žiarivejší vzhľad.

Špenát ako všestranná výživa pre zdravú pokožku

Špenát je zdrojom živín a vynikajúcim doplnkom vašej stravy, ktorý vám môže pomôcť dosiahnuť zdravú a krásnu pokožku. Táto listová zelenina je bohatá na vitamíny A, C, E a K, ako aj na železo, kyselinu listovú a antioxidanty. Tieto živiny spoločne podporujú regeneráciu kožných buniek, zlepšujú pleť a zmierňujú príznaky starnutia. Špenát tiež obsahuje chlorofyl, ktorý môže pomôcť detoxikovať pokožku a dokonca aj znížiť výskyt akné.

Losos a prospešné omega-3 mastné kyseliny

Losos je fantastickým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre udržanie zdravia pokožky. Omega-3 mastné kyseliny pomáhajú udržiavať pokožku hydratovanú, znižujú zápaly a posilňujú kožnú bariéru, výsledkom čoho je hladšia a pružnejšia pleť. 

Losos je navyše bohatý aj na bielkoviny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu a pomáhajú pri oprave poškodených kožných buniek. Pravidelná konzumácia lososa môže zlepšiť štruktúru pokožky a znížiť výskyt jemných liniek a vrások.

Starajte sa o vašu pokožku zvonku aj zvnútra

Superpotraviny určite pomôžu nielen vašej pleti, ale aj celkovému zdraviu. Ak si vitálny a zdravý výzor pleti chcete naozaj poistiť, odporúčame vám používať prírodnú kozmetiku. Tá vašu pokožku nezahltí zbytočnými chemikáliami či mikroplastami. Ak máte suchú pleť, ktorá potrebuje neustálu hydratáciu, siahnite po produktovom rade Hydra Protect od značky Laboratoires de Biarritz. 

Hydratačný krém Hydra Protect je vhodný na každodenné použitie. Suchú pleť hydratuje počas celých 24 hodín a navyše ju chráni aj pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia, ako sú modré svetlo či znečistené prostredie. Hydratačný krém s kyselinou hyalurónovou, antioxidantmi a patentovanou zložkou alga goria z morských rias zabraňuje aj predčasnému starnutiu pokožky. 

Nezabudnite konzumovať dobre vyváženú stravu s dostatočným množstvom ovocia, zeleniny, bielkovín a vlákniny, aby ste vášmu telu a pokožke dali všetky živiny, ktoré potrebuje. Popri dôslednej starostlivosti o pleť vám superpotraviny pomôžu dosiahnuť krásnu a mladistvo vyzerajúcu pleť, po akej ste vždy túžili.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz