ZRANITEĽNÁ DETSKÁ POKOŽKA PRI ZIMNÝCH ŠPORTOCH – AKO JU CHRÁNIŤ?

Slnko je počas zimných mesiacov na horách ešte agresívnejšie, než v lete niekde na pláži pri mori. Okrem vyššej nadmorskej výšky (a teda tenšej atmosferickej vrstvy) za to môžu aj odrazy od okolitej bielej krajiny. Najmä detská pokožka je na to mimoriadne citlivá a je náchylná na spálenie. Ako ju teda chrániť počas letnej lyžovačky, ale aj počas dovolenky pri mori?

DETSKÁ POKOŽKA A UV

V našej ponuke nájdete široký sortiment prírodnej kozmetiky na opaľovanie. Rozhodli sme sa však zaradiť do ponuky aj špeciálnu kategóriu detskej prírodnej kozmetiky, aj s opaľovacími krémami s BIO zložením, ktoré sú stvorené priamo pre citlivú detskú pokožku. Bez obáv ich však môže používať celá rodina.

LYŽOVANIE A SLNKO - AKO NA NÁS PÔSOBÍ?

Slnečné žiarenie na lyžovačkách sa dosť podceňuje. Ako sme písali už v úvode článku, vyššia nadmorská výška spôsobuje, že našu pokožku chráni od UV žiarenia menšia vrstva atmosféry, ergo ho do nášho tela preniká oveľa viac. Biele zasnežené kopce pôsobia ako zrkadlá so zabudovanou šošovkou a toto slnečné žiarenie sa doslova násobí.

ČO JE TO SPF50?

SPF 50 je označenie ochranného faktoru,  ktorý je odporúčaný na použitie práve pre citlivú detskú pokožku. Určite poznáte klasické označenie faktorov komerčných opaľovacích krémov – tridsiatka, dvadsiatka a podobne. SPF je už silný ochranný faktor, ktorý chráni pokožku pred UVA aj UVB lúčmi.

KRÉMY NA OPAĽOVANIE S FAKTOROM   

Detské opaľovacie krémy z našej ponuky sú bez alergénov, vodeodolné (takže sú vhodné aj v lete na kúpanie v bazéne či v mori), bez pridaného parfému a navyše aj pomáhajú hydratovať pokožku, ktorá pri pobyte na slnku alebo v silných mrazoch dostáva zabrať. Krémy majú jemnú konzistenciu a sú nelepivé.

CHRÁŇTE POKOŽKU VAŠICH DETÍ

Ak sa chystáte na lyžovačku, pobyt v horách, alebo už pomaly plánujete letnú dovolenku, nezabudnite pribaliť aj kvalitný opaľovací krém pre vaše deti. Vyhnete sa večerným plačom na hoteli, bolestiam, zápalom a nepríjemným pľuzgierom, ktoré v prípade detí dokážu skaziť dovolenku nielen im, ale aj vám.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz