ÚSTNA VODA – ZABÍJA BAKTÉRIE A POMÁHA SO ZÁPALOM

Technický lieh, antibakteriálne mydlo, dezinfekčný gél na ruky, domáca slivovica a ústna voda. Viete, čo má týchto 5 vecí spoločné? Od prepuknutia svetovej pandémie boli vo väčšine obchodov na Slovensku vypredané. My sa dnes pozrieme na posledný z týchto produktov. V našej ponuke nájdete kvalitné ústne vody a povieme vám, prečo je dobré ich používať.

ÚSTNA VODA A ZÁPALY

Hneď na úvod musíme povedať, že ústne vody nenahrádzajú klasické umývanie zubov. Zabíjajú však veľké množstvo baktérií a mikroorganizmov na nedostupných miestach, vyplavia aj väčšie nečistoty zachytené medzi zubami a prírodné zloženie kvalitnej ústnej vody vám pomôže bojovať napríklad aj so zápalom ďasien.

ÚSTNA VODA AKO DEZINFEKCIA?

Ústne vody, najmä tie s obsahom alkoholu, sa dajú použiť aj ako dezinfekcia. V našej ponuke nájdete napríklad ústnu vodu Urtekram, ktorá je však úplne bez alkoholu aj bez fluoridu. Má však dokonalú vôňu a chuť a pomôže vám obnoviť sviežosť vášho dychu po umytí zubov. Na to zase odporúčame nejakú prírodnú zubnú pastu alebo gél z našej ponuky.

NÚDZOVÁ NÁHRADA UMÝVANIA ZUBOV

Ústna hygiena by rozhodne nemala pozostávať len z používania ústnej vody. AVŠAK, aj jedno porekadlo veľmi múdro hovorí, že keď netečie, tak aspoň kvapká. Ak preto nemáte čas umyt si zuby, ústna voda je určite lepšie riešenie, ako nechať ich neumyté. Predávajú sa aj rôzne menšie balenia, ktoré si môžete prihodiť do ruksaku či kabelky a mať ich tak vždy pri sebe.

ÚSTNA VODA A KLOKTANIE

Niektoré ústne vody sú určené aj na kloktanie. Správny kloktaním (otvorené hrdlo, silný záklon hlavy), dokážete zdezinfikovať aj hrdlo a prechod do dutín. V kombinácii s preplachom dutín slanou vodou si tak napríklad pri angíne alebo podozrení na inú chorobu môžete vyčistiť celú ústnu dutinu, nosohltanové dutiny aj hrdlo.

BIO ÚSTNE VODY

Odporúčame vám používať iba prírodné ústne vody bez fluóru a iných nebezpečných chemikálií. Prírodné účinné látky sú dostatočne silné na to, aby vydezinfikovali vaše ústa a dodali vám svieži dych. O ten sa postará mentol, výťažky z mäty a rôzne iné skvelé látky, ktoré sú 100 % prírodné. Vyskúšajte to sami.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz