ĽUBOVNÍK BODKOVANÝ: POČULI STE UŽ O JEHO ÚČINKOCH?

Ľubovník bodkovaný je vysoko účinná bylinka so širokým spektrom účinkov. Možno ste už o ňom počuli pod názvom trezalka, svätojánska krv či jánska krv, ako sa volá jeho olej ružovej farby. V ľudovom liečiteľstve sa používa už celé storočia, pretože napomáha so zdravotnými ťažkosťami, ktoré nás často trápia. Poďme si predstaviť jeho blahodárne účinky na naše telo, myseľ a krásu! 

ĽUBOVNÍK BODKOVANÝ A JEHO KOMPLEXNÉ VYUŽITIE 

Ľubovník bodkovaný je známa bylinka, ktorá je rozšírená po celom svete. Jeho blahodárne účinky ľudia poznali už dávno, avšak nedávno sa dokázali aj výskumom. Je totiž bohatý na rutín, pektín či hypericín. Používa sa predovšetkým pre jeho upokojujúce, analgetické, antiseptické, digestívne či antidepresívne účinky. Všetko nasvedčuje tomu, že ľubovník bodkovaný je zázračná univerzálna bylinka, ktorá nám uľaví a pomôže pri bežných, ale aj závažnejších zdravotných ťažkostiach, ktoré nás dlhé roky trápia.  

Vedeli ste, že z tejto bylinky profituje nielen naše zdravie, ale aj naša myseľ? Často sa vyskytuje v preparátoch na úzkosť či depresiu. Avšak nemal by sa kombinovať s inými liekmi ani užívať dlhodobo.  

LIEČIVÉ ÚČINKY ĽUBOVNÍKA BODKOVANÉHO NA NAŠE TELO

Liečivé účinky ľubovníka bodkovaného oceníte pri skutočne širokom spektre chorôb. Vnútorne sa využíva na liečbu pľúcnych, gynekologických či nervových  problémoch, ale ocenia ho aj ľudia pri tráviacich ťažkostiach, ako je napríklad gastritída. Najbližšie, keď vás bude trápiť bolesť brucha, kolika alebo hnačka, myslite na ľubovník bodkovaný. Ale to nie je všetko. Zlepšuje krvný obeh a napomáha aj pri liečbe zápalu močových ciest. 

46(1)

Na vonkajšie použitie sa najčastejšie používa tinktúra či olej, ktorý sa nazýva aj jánska krv kvôli jeho ružovej farbe. Tento olej má významné protizápalové a regeneračné účinky, ktoré sa využívajú pri liečbe popálenín, rán či dokonca pri hemeroidoch. Je veľmi užitočný aj vtedy, keď vás trápi spálenie od slnka. Aplikácia oleja na postihnuté miesta by vám mala poskytnúť rýchlu úľavu a regeneráciu pokožky.  

ĽUBOVNÍK BODKOVANÝ VÁM POMÔŽE AJ KU ZDRAVEJ PLETI

Ľubovník bodkovaný sa vďaka jeho regeneračným vlastnostiam využíva aj v kozmetike. Má intenzívne obnovujúce vlastnosti, vďaka ktorým dokáže zregenerovať aj pokožku poškodenú od jaziev po akné, rôznych fľakov na pleti či pri ekzéme. Ocenia ho najmä ženy s citlivou pleťou, ktoré by mali vyhľadávať kozmetiku s obsahom ľubovníka bodkovaného. Má totiž antibakteriálne účinky a zároveň upokojuje začervenanú a nečistú pleť. 

46(2)

Ľubovník bodkovaný sa nachádza aj v prírodnej certifikovanej kozmetike BIOTURM v čistom extrakte. Aktívne účinné látky sa získavajú zo žltých kvetov extrakciou CO2, ktorá je prirodzená, čistá a ekologická metóda. Značka BIOTURM prináša intenzívnu masť s ľubovníkom bodkovaným, ktorá má významné regeneračné účinky. Aplikuje sa lokálne na všetky poškodené a začervenané časti pokožky. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz