Ako vybrať najlepší make-up na zrelú pleť?

Pri výbere make-upu pre zrelú pleť sa treba zamerať nielen na jeho odtieň či schopnosť prekryť nedokonalosti, ale aj na fakt, akú starostlivosť vašej pleti poskytuje. Ako si vybrať kvalitný make-up pre zrelú pleť?

Ako si vybrať make-up pre zrelú pleť

Ako naša pleť dozrieva, jej potreby sa vyvíjajú. Rovnako by sa mal vyvíjať aj náš prístup k make-upu. Kľúč k dosiahnutiu žiarivého a veku primeraného vzhľadu spočíva vo výbere vysokokvalitného make-upu navrhnutého pre špeciálne potreby zrelej pleti.  

Make-up pre zrelú pleť, teda pre ženy, ktoré už prekročili 45-tku či 50-tku, musí spĺňať viacero dôležitých kritérií. Pleť sa vekom stáva suchšou, stráca pružnosť a tvoria sa nej vrásky. Práve na vrásky treba myslieť aj pri výbere make-upu pre zrelú pleť. Nechceme predsa, aby sa nám make-up nahromadil vo vráskach, a tým ich ešte väčšmi zvýraznil. 

Základný princíp, ktorý treba mať na pamäti, je, že kvalitný make-up pre zrelú pleť má pokožke dodávať prirodzenejší estetický vzhľad. Make-up pre zrelú pleť by mal našu pleť oživiť, rozjasniť a nie zahltiť zbytočne veľa vrstvami produktov, ktoré pleť dusia a nakoniec spôsobujú iba to, že pleť pôsobí staršie ako v skutočnosti je.

Aký by mal byť make-up pre zrelú pleť?

Aj pri výbere make-upu treba myslieť na starostlivosť o pleť. Rozhodnite sa preto pre make-up s obsahom hydratačných a anti-aging zložiek. Podkladové bázy s hydratačnými prvkami takisto pomáhajú predchádzať usadzovaniu make-upu do jemných liniek a vrások a zaisťujú hladký a mladistvý vzhľad.  

Hľadajte prípravky, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú a vitamín C, pretože práve tieto zložky prispievajú k hydratácii pokožky a podporujú aj tvorbu kolagénu. Make-up pre zrelú pleť by mal tiež obsahovať UVA a UVB filter a poskytovať vám ochranu pred slnečným žiarením a prípadným vznikom ďalších vrások či pigmentových škvŕn.  

Make-upy pre zrelú pleť by mali byť predovšetkým ľahké. Mnohé zrelé ženy často volia rôzne BB krémy či ľahké make-upy, ktoré už pleť zbytočne nezaťažujú. A tak je to aj správne. Práve prírodné make-upy plné aktívnych látok a bez chemikálií poskytnú zrelej pleti všetko, čo potrebuje a neuškodia jej.

Ako si vybrať ten správny odtieň make-upu

V prípade zrelej pleti treba hľadať neutrálne farebnú paletu. To znamená zemité tóny a jemnejšie odtiene, ktoré zrelej pleti poskytujú prirodzený a sofistikovaný vzhľad. V prípade očných tieňov si vyberajte neutrálne odtiene, tvár oživte červeňou na líca a pery.  

Jemné, matné očné tiene a krémové lícenky môžu prispieť k mladšiemu a žiarivejšiemu vzhľadu bez toho, že by sa vám produkty usádzali v jemných linkách a zdôrazňovali tak drobné nedokonalosti.  

Ah hľadáte pomoc s aplikáciou make-upu a radi by ste si dali poradiť od odborníčky, odporúčame vám nasledujúce video:  

 

Náš tip: Make-up s kyselinou hyalurónovou

Pri zrelej pleti nejde len o to, aby sme make-upom prekryli možné nedokonalosti, ale aby sme jej aj poskytli potrebnú starostlivosť. Mimoriadne dôležité je myslieť na jej hydratáciu. S tou vie pomôcť aj vhodne zvolený make-up. Napr. make-up Soft care od značky Sante poskytuje pleti dlhotrvajúcu hydratáciu, pleti dodá lesk a udržiava jej rovnomerný a prirodzený vzhľad. 

To všetko vďaka kyseline hyalurónovej, ktorú obsahuje. Make-up od značky Sante je ľahký, prírodný, pleť nijako nezaťaží a môžete si vybrať hneď z viacerých odtieňov.  

Samozrejme, správne zvolený make-up je síce veľká pomoc, no nie je to všetko. Nezabúdajte, že pod make-up je dôležité aplikovať aj pleťový krém s extra výživnými a hydratačnými zložkami. Prírodné denné aj nočné pleťové krémy nájdete aj v ponuke nášho e-shopu Bior.sk.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz