Ekzém na rukách: Aké má príčiny a je možné sa ho zbaviť?

Začala zima a vy sa neviete zbaviť nepríjemného ekzému na rukách? Hoci ekzém sa môže objaviť kdekoľvek na tele, ten na rukách je možno tým najnepríjemnejším. Poradíme vám, ako sa ho účinne zbavíte. 

Ekzém sa môže prejaviť v rôznych formách po celom tele. Ekzém na rukách však môže byť obzvlášť nepríjemný, a to kvôli jeho neustálemu vystaveniu vonkajšiemu prostrediu. Práve pochopenie príčin a prejavov ekzému je kľúčové pre efektívnu liečbu a výber vhodných produktov, ktoré nám môžu pomôcť v jeho liečbe.

Čo spôsobuje ekzém na rukách?

Ekzém rúk môže vzniknúť kombináciou genetických faktorov, vplyvmi životného prostredia, ale tiež životného štýlu, pričom náchylnejší naň môžu byť aj alergici a ľudia s citlivou pokožkou. Ekzém je často problémom celej rodiny a ak ho máte v rodinnej anamnéze aj vy, je možné, že ste sa s ním už počas života niekoľkokrát stretli.  

Ekzém rúk sa však môže objaviť aj u ľudí, ktorí sú často vystavovaní dráždivým látkam, ako sú chemikálie, čistiace prostriedky, prípadne u tých, ktorí si často umývajú ruky (kaderníci, lekári, zdravotné sestry a pod.). Medzi jeho prejavy patrí začervenanie, suchosť, svrbenie a tvorba bolestivých prasklín alebo pľuzgierov.

Ako sa zbaviť ekzému na rukách?

Ekzém na rukách často spôsobuje, že aj bežné činnosti sú zrazu nepohodlné, nepríjemné a bolestivé. Proces hojenia môže výrazne urýchliť správny výber prírodných produktov určených na opravu boľavej kože.  

Reparačná rada Alga Cicosa predstavuje skvelé riešenie. Krém na ruky Alga Cicosa opravuje horné vrstvy epidermy a poskytuje úľavu aj v prípade rozvinutého a bolestivého ekzému. Hypoalergénne zloženie a reparačné schopnosti krému pomáhajú upokojiť podráždenú pokožku a obnovujú kožnú bariéru. Navyše, produkty Alga Cicosa sú vhodné na liečbu rôznych kožných problémov nielen u dospelých, ale aj u detí.  

Bioturm masť s ľubovníkom bodkovaným je ďalšou pozoruhodnou možnosťou v boji proti ekzému rúk. Nielenže bojuje proti príznakom ekzému, ale zameriava sa aj na baktérie stafylokoka, ktoré sa môžu množiť v otvorených ranách počas ťažkých ekzémových stavov. Liečivé vlastnosti ľubovníka bodkovaného prispievajú k celkovej obnove pokožky, vďaka čomu je účinnou voľbou pri zvládaní a prevencii ekzémov. 

Ak sa chcete ekzému zbaviť raz a navždy a je problémom, ktorý vás trápi pravidelne, je vhodná aj konzultácia s vaším lekárom. Produkty prírodnej kozmetiky sú výrazným pomocníkom v boji s kožnými ochoreniami, no ako pri každom ochorení aj pri ekzéme rúk platí, že v prvom rade je potrebné pochopiť, prečo sa vám opakovane vracia a vytvára.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz