4 kroky k bezchybnej a žiarivej pleti

Bezchybná pleť nemusí byť len nedosiahnuteľným snom. Vyžaduje si to iba trochu času a pravidelnej starostlivosti. Ako sa starať o pleť tak, aby žiarila?  

Dosiahnutie bezchybnej pleti je túžbou, ktorú všetci zdieľame. Hoci každý z nás dostal do vienka od genetiky čosi iné, dnes už vieme pracovať s každým typom pleti a aj tej najnáročnejšej dokážeme pomôcť k tomu, aby žiarila a vyzerala zdravo. Všetko sa odvíja od správnej rutiny starostlivosti a trochy oddanosti. 

Tu sú štyri kroky, ktoré vám pomôžu na vašej ceste k bezchybnej a zdravej pleti:

1. Vyberte si certifikovanú prírodnú kozmetiku

Základ bezchybnej pleti začína pri produktoch, ktoré používate. Rozhodnite sa pre certifikovanú prírodnú pleťovú kozmetiku z overených zdrojov, ktorá obsahuje výživné rastlinné extrakty. Tieto zložky dodajú vašej pokožke základné živiny, ktoré potrebuje na to, aby prospievala a zachovala si svoju prirodzenú krásu. Kvalitná prírodná kozmetika, aká je dostupná na našom e-shope, dokáže výrazne dopomôcť k zdravému vzhľadu vašej pokožky.

2. Začnite dôsledným odstránením make-upu

Vaša večerná rutina starostlivosti o pleť by mala vždy začať dôkladným odstránením make-upu. Čistenie tváre je nevyhnutné na odstránenie make-upu, nečistôt a škodlivín, ktoré sa hromadia na pokožke počas celého dňa. Značka prírodnej kozmetiky Laboratories de Biarritz ponúka vynikajúce produkty na odstraňovanie make-upu, ktoré zaistia úspešný začiatok večernej rutiny starostlivosti o pleť.

3. Pokračujte hĺbkovejším čistením a hydratáciou

Po „hrubom“ odstránení make-upu odličovačom pokračujte v starostlivosti o pleť s čistiacim gélom, tonikom alebo mliekom vhodným pre váš špecifický typ pleti. Nepodceňujte dôkladné dočistenie pleti, pretože práve tento krok pomáha odstrániť všetky zvyškové nečistoty a vyrovnáva pH pokožky.  

Po vyčistení nasleduje hydratačné sérum a výživný krém, ktoré uzamknú vlhkosť a podporia bariérovú funkciu pokožky. Nezabudnite dvakrát týždenne použiť aj pleťovú masku, ktorá jej dodá extra dávku výživy.

4. Dôležitá je aj ranná rutina

Ráno je dôležité začať deň s čistým štítom. Začnite čistením pleti jemným čistiacim gélom a tonikom, aby ste odstránili všetky nečistoty, ktoré sa na nej cez noc nahromadili počas detoxikačného procesu. Následne aplikujte hydratačný krém, ktorý vyhovuje vášmu typu pleti a zaistí, aby bola vaša pokožka počas dňa dostatočne hydratovaná a chránená. Nevynechávajte opaľovací krém (SPF), aby ste chránili pokožku pred škodlivými UV lúčmi, a ak nosíte make-up, naneste ho ako posledný krok. 

Práve vytrvalosť a rutina sú kľúčmi k dosiahnutiu bezchybnej pleti. Zamilujte sa do vašej vlastnej rutiny, nevynechávajte ju ani večer, ani ráno a uvidíte, že už čoskoro si všimnete pozitívne výsledky. Bezchybná pleť sa naozaj dá dosiahnuť. Len si to vyžaduje trochu času a pravidelnej starostlivosti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz