Ako sa starať o pleť? Tipy pre suchú, zmiešanú aj problematickú pleť

 Trápi vás suchá, citlivá či problematická pleť? Ak hľadáte tipy, ako sa správne starať o pleť, ste na dobrom mieste. 

Ľudská pokožka reaguje na zmeny ročných období, životných situácií aj životného prostredia. Tieto faktory môžu spôsobiť, že aj zdravá normálna pleť sa zrazu zmení na vysokocitlivú, problematickú či suchú. Ako sa správne starať o pleť, ktorá si vyžaduje osobitnú starostlivosť?

Ako sa starať o citlivú pleť

Citlivá pleť je charakteristická nízkou znášanlivosťou a toleranciou voči vplyvom vonkajšieho prostredia. Nepriaznivé počasie, zmeny životosprávy, emotívne zmeny či vnútorná nerovnováha môžu poľahky spôsobiť začervenanie, zápaly či svrbenie. Citlivá pleť si vyžaduje špeciálnu starostlivosť, ktorú jej dodajú práve produkty prírodnej kozmetiky. 

Produkty prírodnej kozmetiky určené na citlivú pleť obsahujú účinné fytokozmetické zložky, ktoré pokožku upokojujú, chránia a zároveň aj hydratujú. BIO pleťová kozmetika v našej ponuke poskytuje pleti úľavu pri podráždení aj pri pocite napätia. 

Náš tip: Vyskúšajte novinku od značky Sante, pleťový krém Rosy Glow Boost, ktorý je vhodný pre citlivú pleť, ale aj pre tie z vás, ktoré pátrajú po tom, ako sa starať o pleť po 35-ke. Pleťový krém Sante vyživuje a chráni pleť zvnútra, ale takisto redukuje aj prvé vrásky.

Ako sa správne starať o suchú pleť

Suchá pleť je zvyčajne tenká, málo pružná, typická svojimi jemnými pórmi a šupinatosťou. Miestami môže byť citlivá, sčervenať či svrbieť. Vo všeobecnosti je náchylnejšia aj na tvorbu jemných vrások. Práve zimné mesiace predstavujú pre suchú pleť najnáročnejšie obdobie v roku. 

Chlad, vietor a sychravé počasie môžu stav suchej pokožky ešte zhoršiť. Rovnako je to však aj s príliš silným a intenzívnym slnečným žiarením. Produkty prírodnej kozmetiky suchú pleť bez zaťaženia zvlhčujú, zvláčňujú a upokojujú. To všetko bez zbytočného chemického koktailu len vďaka prírodným hydratačným zložkám. 

Preskúmajte našu ponuku prírodnej pleťovej kozmetiky pre suchú pleť a doprajte si tú najlepšiu starostlivosť.

Ako sa prejavuje zmiešaná pleť a ako sa o ňu starať?

Zmiešaná pleť je charakteristická príznakmi suchej i mastnej pleti. Mastné problémové partie sa vyznačujú veľkou pórovitosťou v oblasti čela, nosa a brady nazývanej aj T - zóna. 

Prírodná kozmetika na zmiešanú pleť obsahuje aktívne zložky, ktoré harmonizujú prirodzené funkcie pleti. Výsledkom je optimálna harmónia a vyváženosť pleti. Naše certifikované BIO prípravky dokonale zvláčňujú pleť a dodávajú jej atraktívny a bezchybný vzhľad.

Problematická pleť - ako na akné

Mladá pleť je extrémne citlivá na akékoľvek zmeny či výkyvy počasia. Následkom hormonálnych zmien je zvýšená tvorba mazu a to má za následok aj vznik akné. Zmeny sprevádza zväčšovanie a upchávanie pórov, pleť zadržiava v sebe nečistoty. Výsledným efektom sú rôzne zápaly a infekcie pokožky. 

Nežiaducim prejavom problematickej pleti viete predísť pravidelným používaním produktov na mastnú pleť. Ak vás trápi akútny zápal a vyrážky, zverte sa do rúk prírodnej značky Logona. Účinný roztok na vyrážky s BIO mätou a kyselinou salicylovou zaberá aj na silné zápaly a vyrážky. Prípravok je odporúčaný tiež pre adolescentov s aknóznou pleťou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz