Ako vypnúť ochabnutú pleť? Našich 5 tipov

Ochabnutá pleť sa, žiaľ, nevyhne asi nikomu z nás. Dá sa s tým však niečo robiť aj bez zbytočných chirurgických zásahov? Ak vás zaujíma, ako vypnúť ochabnutú pleť prirodzeným spôsobom, čítajte ďalej. 

Ochabnutá pleť je so zvyšujúcim sa vekom bežným problémom, ktorému sa nevyhne asi nikto z nás. Našťastie, existujú účinné spôsoby, ako jej viete pomôcť. Tu je našich päť tipov.

1. Exfoliácia pleti

Pravidelná exfoliácia je kľúčom k odstráneniu odumretých kožných buniek. Takisto stimuluje produkciu kolagénu, čím sa podporuje elasticita pokožky. Vyberte si jemné exfolianty s prísadami, ako sú alfa hydroxy kyseliny (AHA). Pravidelný peeling podporuje bunkovú výmenu, pomáha znižovať výskyt ochabnutej pokožky a odhaľuje hladšiu pleť. 

Náš tip: Odskúšajte novú produktovú radu od značky Sante - Glow Boost s produktami s obsahom spomínaných AHA kyselín. Na výber máte pleťové krémy, masky, ale aj účinné prírodné peelingové tonikum.

2. Kozmetika s rakytníkom

Rozhodnite sa pre kozmetiku obohatenú o rakytník a vitamín C, ako je napríklad denný krém od značky Logona či ich vyhladzujúce olejové sérum. Rakytník je bohatý na antioxidanty, podporuje syntézu kolagénu a chráni pokožku pred voľnými radikálmi. Vitamín C ďalej podporuje tvorbu kolagénu, zvyšuje pevnosť pokožky a znižuje známky ochabnutia v priebehu času.

3. Tvárová joga

Cvičenia tvárovej jogy sú prirodzeným a neinvazívnym spôsobom, ako pozdvihnúť a posilniť prirodzene ochabnutú pokožku. Začleňte tvárovú jogu do svojho denného režimu starostlivosti o pleť, aby ste sa zamerali na konkrétne svaly a zlepšili celkovú pevnosť pokožky. Tieto cvičenia môžu zlepšiť krvný obeh, podporiť zdravú pleť a zmierniť jej ochabnutosť.

4. Masáže tváre

Pravidelné masáže tváre môžu pomôcť zlepšiť krvný obeh, stimulovať tvorbu kolagénu a podporiť elasticitu pokožky. Jemnými pohybmi smerom nahor si masírujte tvár a krk a zamerajte sa na oblasti náchylné na ochabnutie. Táto technika nielen uvoľňuje svaly tváre, ale prispieva aj k pozdvihnutému vzhľadu.

5. Kozmetika s plamatkou ako prírodný botox

Plamatka je niekedy označovaná aj ako „prírodný botox“ vďaka svojim vlastnostiam na omladenie pokožky. Rastlinka plamatka zelinná obsahuje látku spilantol, ktorá je veľmi účinná v boji proti vráskam. Látky plamatky prirodzene uvoľňujú kožné svaly a pôsobia ako jemné lokálne anestetikum. 

Vďaka zníženému svalovému napätiu je povrch pokožky prirodzene napnutý, viditeľne vyhladený, teda pôsobí ako lifting. Na rozdiel od syntetických náhrad je pleť vďaka kozmetike s plamatkou vypnutá bez straty mimiky. Zložky plamatky okrem iného vplývajú aj na tvorbu kolagénu. 

Začlenenie týchto tipov do vašej rutiny starostlivosti o pleť môže znamenať výrazný rozdiel v riešení a prevencii ochabnutej pokožky. Nezabudnite byť však vo vašom úsilí dôslední, pretože udržiavanie zdravej pokožky je proces, ktorý zahŕňa nielen vonkajšiu starostlivosť, ale aj vnútornú pohodu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz