ZNAČKA PRÍRODNEJ KOZMETIKY SANTE JE UHLÍKOVO NEUTRÁLNA!

Značka SANTE, ktorej široký výber produktov nájdete aj v našom sortimente, je uhlíkovo neutrálna! Ale poďme od začiatku: ako môže byť výrobná prevádzka uhlíkovo neutrálna? A čo to vlastne je CO2? 

ČO JE TO VLASTNE CO2?

CO2 znamená oxid uhličitý, to znamená, že zmes uhlíka a kyslíka je prirodzenou súčasťou vzduchu. Plyn je prírodným vedľajším produktom bunkového dýchania v mnohých živých organizmoch, je bezfarebný, ľahko rozpustný vo vode, bez zápachu a netoxický. Plní dôležitú úlohu: zabezpečuje, aby časť tepla vydávaného vo vesmíre bola vyžarovaná späť na zem. Je to vlastne dobrá vec, pretože bez skleníkových plynov by vôbec nedochádzalo k výmene tepla a bez tohto efektu by bola naša Zem studenou ľadovou púšťou s priemernou teplotou -18 stupňov Celzia. Ďalšia špeciálna vlastnosť: Na rozdiel od iných látok sa CO2 sám znovu nerozkladá. Na jeho odbúranie je potrebná pomoc rastlín: Počas fotosyntézy absorbujú CO2 a premieňajú ho na kyslík.

55(1)

CO2 neutrálny (alebo neutrálny z hľadiska podnebia) znamená, že palivá používané na výrobu energie nemajú žiadny vplyv na koncentráciu oxidu uhličitého v atmosfére, a preto nie sú škodlivé pre klímu. Je to tak preto, lebo použitými palivami sú biopalivá, ktoré sa získavajú z rastlinného materiálu. Pri spaľovaní biopalív sa uvoľňuje toľko CO2, koľko by sa uvoľnilo, keby rastlinný materiál prirodzene zhnil.

55(2)

Bioplynová stanica, z ktorej značka SANTE získava energiu, patrí susednému farmárovi a je vzdialená iba 600 metrov. Vďaka novo položenej linke sú zásobovaní zelenou energiou od ich susedov. Na prepravu biopalív na veľké vzdialenosti nepoužívajú žiadnu energiu. 

PREČO SA ZNAČKA SANTE VENUJE OTÁZKE ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA?

Značka prírodnej kozmetiky SANTE je vyrobená v Nemecku a venuje sa životnému prostrediu, planéte, dobrým životným podmienkam zvierat a záleží jej aj na zdraví vašej pokožky a vlasov. Tejto filozofii sa venujú už viac ako 30 rokov. 

Zaviazali sa k dobrým životným podmienkam zvierat. Prírodná kozmetika SANTE je cruel-free a väčšina produktov je vegánskych. Záleží im na tom, aby ich obaly boli recyklovatelné a recyklované.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz