Proces odstránenia chĺpkov na tvári: Takto postupujte

Ako odstrániť chĺpky na tvári bez podráždenia pokožky a ako zabrániť ich opätovnému rastu? Aj pri odstraňovaní chĺpkov na tvári platí, že je mimoriadne dôležitá správna technika a tiež následné ošetrenie pleti. Ako teda po správnosti na to?

Nepodceňte výber správnej metódy

Existuje hneď niekoľko metód na to, ako odstrániť chĺpky na tvári, pričom každá má svoje výhody aj nevýhody. Možnosti zahŕňajú holenie, voskovanie, depilačné krémy aj dermaplaning. Vyberte si metódu, ktorá vyhovuje vášmu typu pleti, štruktúre chĺpkov a osobným preferenciám. Pre citlivú pokožku zvážte jemnejšie metódy, ako je používanie depilačných krémov na tvár.

Nevyhnutná príprava pokožky

Pred začatím procesu odstraňovania chĺpkov je nevyhnutné pripraviť pokožku, aby ste minimalizovali možné podráždenie. Ako na to? 

Krok 1: Tvár si najprv dôkladne očistite jemným čistiacim prostriedkom, aby ste odstránili nečistoty, mastnotu a make-up. 

Krok 2: Jemným peelingom odstráňte odumreté kožné bunky a zabráňte tak zarastaniu chĺpkov. 

Krok 3: Pokračujte s upokojujúcim tonikom, aby ste vyrovnali hladinu pH pokožky a pripravili ju na odstránenie chĺpkov. 

Krok 4: Depilácia 

V prípade, že používate holiaci strojček alebo žiletku, hoľte sa v smere rastu chĺpkov, aby ste minimalizovali podráždenie. Pri voskových alebo depilačných krémoch sa dôsledne riaďte pokynmi výrobcu a ešte pred ich použitím vykonajte náplasťový test, kedy si vosk alebo krém priložíte len na malú časť pokožky, aby ste skontrolovali prípadné alergické reakcie.

Čo ak chĺpky znova narastú?

Žiaľ, chĺpky na tvári môžu časom znova narásť. Jedine pravidelná údržba je cestou k hladkej pokožke bez chĺpkov. V závislosti od použitej metódy môže opätovný rast nastať v priebehu dní až týždňov. Pre dlhodobejšie výsledky zvážte možnosti ako voskovanie, ktoré odstraňuje chĺpky od korienkov a vedie k pomalšiemu opätovnému rastu.

Ako predchádzať podráždeniu pokožky

Aby ste predišli podráždeniu pokožky a upokojili pokožku po odstránení chĺpkov, naneste na pleť jemný výživný krém alebo balzam. Prírodný krém Alga Cicosa je vynikajúcou voľbou na upokojenie a hydratáciu pokožky po odstránení chĺpkov. Tento krém, obohatený o upokojujúce zložky, ako je extrakt z endemických rias a bambucké maslo, pomáha znižovať začervenanie, zápaly a nepohodlie, podporuje rýchlejšie hojenie a hladšiu pokožku. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bior.sk (@bior.sk)


Ak k odstraňovaniu chĺpkov pristupujete správne, môže ísť o pomerne jednoduchý a rýchly proces. Výberom vhodnej metódy, primeranou prípravou pokožky a tiež jej následným ošetrením môžete dosiahnuť hladkú pokožku bez chĺpkov aj bez nepríjemného podráždenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz