Celulitída na stehnách, bruchu či zadku: Ako s ňou bojovať?

Celulitída, často označovaná aj ako obávaná „pomarančová pokožka“, je bežným problémom mnohých žien a prejavuje sa na rôznych častiach tela vrátane stehien, brucha, zadku a dokonca aj paží. Ako s ňou účinne zabojovať? 

Celulitída sa, žiaľ, nevyhýba ženám v mladom veku, v tehotenstve ani v pokročilejšom veku a je problémom, s ktorým sa počas života stretne asi každá z nás. Boj s celulitídou sa niekedy môže zdať nekonečný, no so správnym prístupom a účinnými kozmetickými prípravkami je dosiahnutie hladšej a pevnejšej pokožky na dosah. Ako účinne bojovať s celulitídou?

Ako vzniká celulitída?

K celulitíde dochádza, keď sa tukové usadeniny pretláčajú cez spojivové tkanivo pod kožou, čo má za následok jamkovitý, tzv. „pomarančový“ vzhľad. Zatiaľ čo genetika, hormóny a celkový sedavý životný štýl s nesprávnou životosprávou prispievajú k jej rozvoju, zdravé stravovanie, pravidelný pohyb a cvičenie môžu, naopak, minimalizovať jej prítomnosť.

Ako bojovať s celulitídou?

Dosiahnutie hladšej pokožky si vyžaduje nielen odhodlanie, ale aj riešenie hneď z viacerých strán. Kardiovaskulárne cvičenia, silový tréning či cielené cviky na zadok, stehná a brucho môžu pomôcť spevniť svaly a znížiť viditeľnosť celulitídy. 

Rovnako je však dôležité zostať hydratovaný a konzumovať vyváženú stravu bohatú na ovocie, zeleninu a bielkoviny. Správna životospráva zohráva nezanedbateľnú úlohu v celkovom zdraví pokožky, a to ako na tvári, tak aj na stehnách, bruchu, či rukách.

Úloha kvalitnej kozmetiky

Kvalitná prírodná kozmetika zameraná špecificky na celulitídu vám môže pomôcť váš boj s celulitídou urýchliť. V našom e-shope s prírodnou kozmetikou nájdete celý rad produktov zameraných na efektívne riešenie celulitídy. Od spevňujúcich krémov, bahenných kúr až po exfoliačné peelingy, každý si u nás nájde produkt, ktorý mu bude vyhovovať. 

Náš tip: Siahnite po odporúčanej kombinácii na boj s celulitídiou, ktorá sa skladá z bahennej kúry a krému proti celulitíde, ktoré prírodne podporia spaľovanie tukov.  

 

Boj s celulitídou nie je len o dosiahnutí fyzických výsledkov a zbavenia sa „pomarančovej“ pokožky. Ide o celkové osvojenie si starostlivosti o seba a svoje telo. Ak sa chcete zbaviť celulitídy raz a navždy, bude nevyhnutné osvojiť si návyky zdravého životného štýlu v kombinácii s účinnými prírodnými produktami starostlivosti o pokožku a pleť. S vytrvalosťou a dôslednosťou však zaručene dosiahnete vytúžené výsledky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz