Aviváž do práčky: Kedy a akú vybrať?

Na čo slúži aviváž, kedy ju dať do práčky a akú si vybrať tak, aby splnila všetky svoje funkcie a zároveň neublížila životnému prostrediu? 

Aviváž je bežným pomocníkom v mnohých domácnostiach. Dodáva bielizni nádych jemnosti a sviežosti. Niekedy však pre nás môže byť náročné zistiť, kedy a akú aviváž si vybrať. Na čo aviváž vlastne slúži, kedy ju dávať do práčky a prečo treba zachovať striedmosť? To všetko si vysvetlíme v tomto článku.

Aké sú výhody aviváže a na čo sa používa

Aviváž má hneď viacero funkcií a nepatrí medzi ne len zmäkčenie oblečenia. Aviváž totiž okrem iného pomáha znižovať statickú priľnavosť, čo následne uľahčuje žehlenie a skladanie oblečenia. Aviváž tiež dodá bielizni príjemnú vôňu a oblečenie po jej použití vonia sviežo a čisto. Pre tých, ktorí majú citlivú pokožku, je však výber jemnej a šetrnej ekologickej aviváže nevyhnutnosťou. Inak by hrozilo napríklad podráždenie pokožky.

Kedy dať aviváž do práčky?

Aviváž môžete pridať do práčky už hneď na samotnom začiatku prania alebo počas cyklu plákania. Pridanie aviváže až v tejto fáze jej umožní takpovediac „obaliť“ vlákna látky, čo vedie k jemnejším a hladším odevom. Je však nevyhnutné používať aviváž striedmo, pretože nadmerné používanie môže viesť k usádzaniu zvyškov na oblečení aj v samotnej práčke.

Ako vybrať tú správnu aviváž?

Pri výbere aviváže zvážte faktory, ako sú vôňa, zloženie a ekologickosť. Ekologická aviváž Sodasan sa vyznačuje šetrným zložením a ekologickým prístupom. Aviváž Sodasan, ktorá je k dispozícii v troch nádherných vôňach – levanduľa, limetka a broskyňa – ponúka osviežujúcu vôňu, ktorá na oblečení skutočne pretvá. Okrem toho sú aviváže Sodasan vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou, vďaka čomu sú obľúbené aj medzi mamičkami s malými deťmi.

Zvážte aj ekologické aspekty

Mnohé domácnosti sa dnes rozhodujú pre ekologické čistiace prostriedky. To platí aj pre aviváž. Tradičné aviváže často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré vyplavení sa do odtoku môžu poškodiť vodné ekosystémy. 

Ekologické možnosti ako aj aviváž Sodasan sú biologicky odbúrateľné a neobsahujú syntetické vône a farbivá, vďaka čomu sú bezpečné nielen pre vašu rodinu, ale aj pre životné prostredie. Okrem toho sú naše ekologické aviváže kompatibilné s domovými čistiarňami odpadových vôd, čo zaisťuje, že nedegradujú prospešné baktérie v procese čistenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz