Ako prebieha depilácia voskom? Porovnanie pre a proti

Depilácia voskom získala na popularite najmä vďaka faktu, že v porovnaní s holením či inými dočasnými riešeniami ponúka dlhotrvajúce výsledky. Aké sú však pre a proti depilácie voskom, pre koho je vhodná a pre koho nie?

Ako prebieha depilácia voskom

Depilácia spočíva v nanesení lepkavej a horúcej voskovej látky na pokožku, ktorá priľne k chĺpkom. Keď vosk mierne vychladne a stuhne, rýchlo sa odstráni v opačnom smere rastu chĺpku, čím sa chĺpok odstráni od korienkov. 

Táto metóda zaisťuje, že opätovný rast chĺpkov je pomalší a jemnejší v porovnaní s holením, pretože odstraňuje celý chĺpok spod pokožky.

Aké sú výhody depilácie voskom?

  • Dlhotrvajúce výsledky: Depilácia voskom môže udržať pokožku hladkú po dobu troch až šiestich týždňov, pretože odstraňuje chĺpky priamo až od korienkov.
  • Jemnejší opätovný rast: V priebehu času môže pravidelná depilácia viesť k jemnejšiemu opätovnému rastu chĺpkov.
  • Exfoliácia: Depilácia voskom neodstraňuje len chĺpky, ale aj odumreté kožné bunky a zanecháva pokožku hladkú a omladenú.
  • Presnosť: Detailná depilácia v kozmetickom salóne môže byť presnejšia a precíznejšia, vďaka čomu je ideálna aj na tvarovanie obočia alebo odstraňovanie chĺpkov z konkrétnych oblastí.

Možné nevýhody depilácie voskom

  • Bolesť: Depilácia môže byť bolestivá, a to najmä pre ľudí s citlivou pokožkou.
  • Finančné náklady: Profesionálna depilácia môže byť finančne nákladnejšia a rôzne súpravy na domáce depilovanie si takisto vyžadujú pravidelné dokupovanie.
  • Podráždenie pokožky: Niektorí ľudia môžu po depilácii voskom pociťovať začervenanie, podráždenie alebo mať problémy so zarastenými chĺpkami.
  • Nevyhnutná dĺžka chĺpkov: Netreba zabúdať, že pred depiláciou musia byť chĺpky aspoň 5-10 mm dlhé, aby sa vosk uchytil, čo znamená, že ich medzi jednotlivými sedeniami musíte nechať vyrásť.

Na ktorých častiach tela možno využiť depiláciu voskom?

Voskovanie sa môže vykonávať takmer na akejkoľvek časti tela, vrátane: 

Tvár: Obočie, horná pera, brada a bokombrady.

Telo: Paže, podpazušie, hrudník, chrbát a nohy.

Oblasť bikín 

Depilácia voskom však nemusí byť vhodná pre ľudí s kožnými problémami, veľmi citlivou pokožkou alebo tých, ktorí užívajú špecifické lieky. Pred začatím depilácie je vždy najlepšie poradiť sa s odborníkom. Ak však depilácia voskom nie je pre vás, aj správny prístup k holeniu vám môže priniesť vytúžené výsledky a hladkú pokožku bez začervenania. Ide len o to robiť to naozaj správne.

Depilácia nie je pre vás? Aj holením dosiahnete želané výsledky

Treba však myslieť aj na výber produktov a starostlivosť o pokožku. Práve používanie správnych produktov pri holení je kľúčové, aby sa predišlo podráždeniu a výsledkom bola hladká a hydratovaná pokožka. Prírodná značka Bioturm ponúka rad krémov na holenie vhodných pre rôzne oblasti: 

Bioturm telový holiaci krém - ideálny na nohy a iné väčšie časti tela. Vhodný je na mokré holenie, umožňuje hladký slz čepele holiaceho strojčeka, kožu nedráždi a nehrozí tak poranenie či podráždenie pokožky. Telový krém obsahuje extrakt z BIO aloe vera, ktorý pokožku zároveň hydratuje a upokojuje. 

Bioturm intímny holiaci krém - špeciálne vyvinutý prírodný krém pre citlivú pokožku intímnej oblasti, znižuje riziko podráždenia a zarastania chĺpkov. Prírodné BIO oleje a extrakty z nechtíka a rumančeka pôsobia upokojujúco aj počas holenia, minimalizujú podráždenie a začervenanie pokožky.

Ako na ošetrenie po holení

Dôsledná starostlivosť po holení či depilácii je nevyhnutná pre upokojenie a ochranu pokožky. Bioturm Zinková masť pokožku citlivo ošetrí, pôsobí dezinfekčne a protizápalovo, pokožke navyše dodá aj pružnosť. Prírodnú Bioturm Zinkovú masť možno aplikovať na akúkoľvek oholenú alebo depilovanú oblasť, aby pokožka zostala zdravá a bez podráždenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz