AKO SPOĽAHLIVO OCHRÁNIŤ SVOJU POKOŽKU PRED SLNKOM A ZÁROVEŇ BYŤ ŠETRNÝ K ŽIVOTNÉMU PROSTREDIU?

Na trhu je veľa značiek kozmetiky na opaľovanie. Ale keďže ide o kozmetiku, ktorá má zaručiť bezpečnosť a zdravie našej pokožky, viete, ako vybrať tú správnu? Podľa čoho sa riadiť? Pri výbere vhodnej kozmetiky na opaľovanie by ste mali brať ohľad aj na životné prostredie, keďže sa naším kúpaním dostáva aj do vody, čím má vplyv aj na životné prostredie. 

CHRÁŇTE SVOJU POKOŽKU PRED UV ŽIARENÍM

Určite dobre viete, že naša pokožka má obmedzenú ochranu proti slnku. Preto nie je bezpečné byť vystavený slnečnému žiareniu dlhšiu dobu bez ochranného prípravku. Opaľovacie prípravky by vám mali poskytnúť ochranu pred dvoma typmi žiarení:

UVB žiarenie poškodzuje epidermálnu vrstvu pokožky, pri dlhom pôsobení poškodzuje kožné bunky. Sú zodpovedné za stmavnutie pokožky, ale aj pigmentové škvrny. Môže viesť k rôznym kožným ochoreniam. 


UVA žiarenie spôsobuje predčasné starnutie pokožky, pretože sa dostane až ku kolagénu v koži. Lúče UVA stimulujú voľné radikály, ktoré sú nestabilné, pôsobia na kolagénové a elastínové vlákna v pokožke, čím spôsobujú predčasné starnutie. Ak si chcete udržať pleť čo najdlhšie mladistvú, používajte vždy opaľovací pleťový krém s ochranným faktorom minimálne SPF30.

Pleťové krémy s faktormi nielen chránia pleť pre UV žiarením, ale ju aj vyživujú a hydratujú. Krémy môžete použiť ako podklad pod make-up, prípadne si môžete vybrať hneď ochranný krém s krycím efektom.

Vašu pokožku musíte teda chrániť pred UV žiarením. Je nevyhnutné používať opaľovací krém prispôsobený vášmu fototypu a podmienkam, v ktorých ho budete používať. 

POUŽÍVAJTE CERTIFIKOVANÉ PRÍPRAVKY NA OPAĽOVANIE

V súčasnosti existujú dva typy krémov na ochranu proti slnečnému žiareniu: na báze minerálnej alebo chemickej ochrany. Ekologická certifikácia formálne zakazuje použitie syntetických filtrov v certifikovaných organických výrobkoch na ochranu proti slnečnému žiareniu . Povolená je len minerálna ochrana. 

Syntetické chemické filtre sú aktívne iba 20 až 30 minút po aplikácii. Môžu byť alergénne, niektoré z nich sú podozrivé z narušenia endokrinného systému a majú vplyv na životné prostredie.

Prírodné opaľovacie krémy na báze minerálnej ochrany sa ukazuje ako ideálne riešenie. Účinne ochránia pokožku pred UV žiarením a nezaťažujú životné prostredie. Ekologická certifikácia vyžaduje 100% minerálnu ochranu, ale aj „čisté“ opaľovacie krémy ako celok: najmenej 95% prísad musí byť prírodného pôvodu. Zároveň vyžaduje aj úplnú absenciu kontroverzných prísad alebo petrochemických derivátov.
 

KOZMETIKA ALGA MARIS OD LABORATOIRES DE BIARRITZ

70(3)

Prírodná kozmetika na opaľovanie Alga Maris poskytuje vašej pokožke účinnú minerálnu ochranu pred škodlivými UV lúčmi. Vďaka červeným riasam, ktoré sú účinným antioxidantom, chráni vašu pleť pred voľnými radikálmi vyvolanými UVA žiarením. Obsahuje 99,6 až 100% látok prírodného pôvodu. 

Je veľmi vhodná aj pre ľudí s alergiou či jemnú detskú pokožku, pretože neobsahuje konzervačné látky a má hypoalergénne zloženie. Vďaka svojmu zloženiu nezaťažuje životné prostredie. Vychutnajte si slnečné leto so všetkým, čo k nemu patrí! Nezabudni však na ochranu svojej pokožky. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz