AKO SI VYBRAŤ KRÉM PROTI VRÁSKAM ALEBO AKO PREDCHÁDZAŤ VZNIKU VRÁSOK.

Ako starneme, naša pokožka produkuje menej bielkovín kolagénu, je tenšia a menej odolná voči poškodeniu a stráca elasticitu.  Vplyvom znečistenia životného prostredia, slnečných lúčov, dehydratácie a toxínov sa zvyšuje riziko vzniku výrazných vrások. Ak však chcete spomaliť príznaky starnutia na tvári, existujú prirodzené spôsoby ako na to.

  1. Používajte opaľovací krém.

Opaľovací krém je naším spoločníkom viacmennej na pláži či pobyte v horách. Avšak pleťový opaľovací krém s faktorom by sa mal stať naším každodenným spoločníkom. Prečo? UVA lúče sú hlavným faktorom, ktorý má za následok starnutie pokožky a tým vznik vrások.

2. Obmedzte príjem cukru.

Pri konzumácia väčšieho množstva cukru nastáva v tele tzv. proces glykácie, ktorý negatívne ovplyvňuje proces tvorby kolagénu.

3. Nefajčite!

Rôzne štúdie porovnávali vplyv fajčenia u dvojčiat, dvojča, ktoré nefajčilo vyzeralo oveľa mladistvejšie.

4. Používajte kokosový olej.

Kokosový olej je prírodným zmäkčovadlom. Vyplňuje medzery na pokožke a vyhladzuje ju. Pomáha udržovať vlhkosť pokožky.

5. Zvýšte príjem beta karoténu.

Je vedecky dokázané, že betakarotén blokuje ultrafialové žiarenie a tak chráni pokožku. Beta karotén a retinol (vitamín A) sú súčasťou mnohých krémov, ktoré sú dostupné na trhu. Beta karotén nemusí byť vždy zložkou krému, ale môžete ho užívať ako výživový doplnok.

69(2)

6. Zmeňte polohu spánku.

Niektoré vrásky môžu byť spôsobené aj nesprávnou polohou pri spánku. Počas noci Vám môže vankúš tlačiť na tvár a spôsobiť tzv. kompresné vrásky.

7. Pravidelne si umývajte tvár.

Pred spánkom si poriadne umyte a vyčistite pleť. Aakékoľvek zbytky make-up sa vstrebú počas spánku do pleti čo môže spôsobiť oxidačný stres.

8. Vyhýbajte sa silnému ultrafialovému žiareniu.

Aj ste na silnom slniečku, noste klobúk a ľahké bavlnené oblečenie v bledých farbách. A nezabudnite na opaľovacie mlieko.

9. Jedzte stravu bohatú na antioxidanty.

Výborné sú napríklad čučoriedky, hrozno, fazuľa, kapusta, špenát....

10. Probiotiká.

Nové výskumy ukazujú, že pravidelná konzumácia probiotík môže znížiť výskyt vrások a zvýšiť celkové zdravie pokožky. Najúčinnejšie moderné kozmetické prípravky novej doby obsahujú už aj probiotiká.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz