NEPODCEŇUJTE ANI DÔKLADNÚ HYGIENU A DEZINFEKCIU DOMÁCNOSTI V TÝCHTO DŇOCH

V týchto dňoch dbáme na zvýšenú hygienu rúk. Ale mali by sme myslieť aj na čistotu a hygienu našej domácnosti. Spolu s našimi potravinami, drogériou či balíčkom od kuriéra sa k nám domov môžu dostať aj vírusy, ktoré môžu prežiť na povrchu predmetov rôzne dlhú dobu. Preto nepodceňujte ani dezinfekciu domácnosti! Prinášame vám pár tipov, ako udržať vašu domácnosť v čistote.

DEZINFEKCIA KUCHYNE

Kuchyňa patrí medzi miestnosti s najvyšším podielom baktérií. Je to kvôli tomu, že tu stále pripravujeme jedlo a hromadia sa nám znečistené riady. Avšak aj z vonku, po nákupe potravín, môžeme so sebou priniesť nepríjemný suvenír v podobe vírusu, ktorý sa môže držať na povrchu dlhú dobu a potenciálne ohroziť naše zdravie. 

Preto pravidelne, obzvlášť teraz v čase epidemiologickej krízy, dezinfikujte vašu kuchyňu. Ideálny je na to octový čistič, ktorý intenzívne čistí rôzne typy povrchov, neutralizuje zápach a je vhodný na dôkladné čistenie kuchyne aj kúpeľne. 

Na čo sa zamerať: vonkajší povrch chladničky, rúčka chladničky, kuchynská linka, vnútro mikrovlnky, rúčky mikrovlnky, sporák, drez, rúčka od vodovodných batérií

80(1)

KĽUČKY, VYPÍNAČE, RÚČKY A SPOL.

Octový čistič s obsahom BIO octu je vhodný aj na čistenie vecí, na ktorých sa vyskytuje najviac baktérií a vírusov. Ide predovšetkým o kľučky dverí, rúčky nábytku, okien, ale aj plastové hračky! Predovšetkým malé deti dávajú hračky do úst, čím sa im do tela dostávajú nežiadúce vírusy a baktérie. Plyšové hračky vyperte aspoň na 60-tke, pevné veci - autíčka, stavebnice, plastové komponenty - dajte do nádoby s teplejšou vodou, prilejte jeden deciliter octového čističa a nechajte chvíľu pôsobiť. Opláchnite v teplej vode.

DEZINFEKCIA KÚPEĽNE

Dezinfekcia kúpeľne by mala byť vašou pravidelnou rutinou. Veď práve v tejto miestnosti vykonávame osobnú hygienu, preto by mala byť táto miestnosť obzvlášť čistá! V kúpeľni často bojujeme s plesňami, baktériami, vodným kameňom, ale môže byť aj kontaminovaná aj vírusom a baktériami. Keďže vonku hrozí vírus a nemôžete vedieť, či sa neprenesie aj ku vám domov, pravidelne dezinfikujte kúpeľňu. 

Predovšetkým povrchy prvého stretu - keď prídete domov, s ,,kontaminovanými rukami” niečo aj pochytáte. Na to je vhodný čistič do kúpeľne na všetky povrchy, ktorý dôkladne a predovšetkým hygienicky odstraňuje silné nánosy špiny, ale aj neviditeľné baktérie a vírusy.

Na čo sa zamerať: doska WC, umývadlo, vodovodné batérie, vaňa, podlaha, obkladačky

80(2)

  • TIP NAVYŠE: ČISTENIE ZELENINY A OVOCIA

Ovocie je pre našu imunitu dôležité, preto si ho doprajte dostatok. Ale kvôli aktuálnemu stavu naozaj neviete, kto sa ovocia chytal predtým a v akom je zdravotnom stave. Preto sa zamerajte aj na jemnú dezinfekciu ovocia! Neľakajte sa, s ovocím nebudete jesť aj chemikálie. Špeciálny BIO preplachovač ovocia odstraňuje nečistoty a zvyšky z ovocia a zeleniny. Dokonca aj vtedy, ak nemá šupku, nezanechá pachuť! Jednoducho ovocie a zeleninu nastriekajte, nechajte 20-30 sekúnd pôsobiť a prepláchnite podľa potreby. 

80(3)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz