Celulitída: Ako vzniká a ako sa jej zbaviť?

Čo spôsobuje celulitídu a je možné sa jej vôbec nadobro zbaviť? Celulitída nie je iba problémom žien. Je to prirodzený jav, ktorý však potrápi sebavedomie, a to ako u žien, tak aj u mužov. Je možné celulitídu odstrániť? 

Celulitída, teda hrboľatá a jamkovitá koža, ktorá sa najčastejšie vyskytuje na stehnách, zadku či bokoch trápi nielen ženy, ale aj mužov. Hoci je celulitída prirodzeným javom, často ovplyvňuje naše sebavedomie. Vyskytuje sa, keď sa tukové usadeniny tlačia cez spojivové tkanivá pod kožou, čo spôsobuje známy hrudkovitý vzhľad. Dá sa vôbec celulitídy celkom zbaviť?

Čo spôsobuje celulitídu

Vývoj celulitídy je ovplyvnený rôznymi faktormi. Na jej vznik vplýva genetika, hormóny, ale aj životný štýl či jedálniček. Sedavý životný štýl, nezdravá životospráva či prebytok telesného tuku môžu vzhľad celulitídy zhoršiť. Napriek tomu však existujú účinné spôsoby, ako celulitídu možno zmierniť.

Ako odstrániť a zmierniť celulitídu

Hydratácia a strava

Pravidelná hydratácia a konzumovanie vyváženej stravy môže prispieť k zdravšej pokožke a potenciálne znížiť aj výskyt celulitídy. Pitie veľkého množstva vody podporuje správny krvný obeh a lymfatickú drenáž, čo môže pomôcť z tela odstrániť toxíny a znížiť zadržiavanie tekutín. Zahrnutie potravín bohatých na antioxidanty, ako je rôzne ovocie a zelenina, môže tiež podporiť produkciu kolagénu a elasticitu pokožky.

Pravidelný pohyb

Pravidelná fyzická aktivita môže pomôcť znížiť celulitídu podporou prietoku krvi a odbúravaním tukových zásob. Kombinácia kardiovaskulárnych cvičení so silovým tréningom môže pomôcť spevniť svaly a zlepšiť celkovú štruktúru pokožky. Aktivity ako plávanie, beh a silové cvičenia môžu byť účinné pri zacielení na oblasti náchylné na celulitídu.

Masáže s esenciálnymi olejmi

Predpokladá sa, že niektoré prírodné lokálne ošetrenia, ako je kávová usadenina, kokosový olej a esenciálne oleje, majú dočasné účinky na zníženie prejavov celulitídy. Napríklad kofeín v kávovej usadenine môže dočasne napnúť a spevniť pokožku, zatiaľ čo kokosový olej poskytuje hydratáciu. Predpokladá sa, že prírodné esenciálne oleje podporujú krvný obeh a lymfatickú drenáž, keď sa aplikujú jemnou masážou.

Náš tip: BioBody krém proti celulitíde a bahenné zábaly

Ak chcete eliminovať stopy celulitídy a prirodzene podporiť spaľovanie tukov, dajte šancu BioBody krému proti celulitíde so špeciálnym rastlinným zložením. BEMAslim komplex, ktorý krém proti celulitíde obsahuje, je prírodná aktívna zložka z horkého pomaranča a kávy. BEMAslim komplex je ideálny prípravok na zmiernenie celulitídy v oblasti sedacích svalov, brucha, bokov, stehien a paží. 

Krém BioBody ako prírodná podpora spaľovania tukov pomáha prirodzene obnoviť pružnosť a elasticitu pokožky a zanecháva na tele príjemný zamatový pocit. Kľúčom je však aj tu konzistentnosť. 

Ak chcete výsledkom pomôcť, skombinujte krém proti celulitíde s bahennou kúrou Bema Muskocel. Emulzné bahno, ktoré sa ľahko rozotiera, podporuje rekonštrukciu pokožky a redukciu celulitídy. Bahenné zábaly aktivizujú chudnutie ošetrených partií, znižujú prebytočne nahromadené tekutiny a pokožka už po prvej aplikácii získava pružnosť a kompaktnosť.  

Skombinujte prírodné bahenné zábaly s pravidelnou aplikáciou krému proti celulitíde a uvidíte, že prvé výsledky sa dostavia rýchlejšie, ako by ste čakali.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz