Ako účinne a rýchlo odstrániť opar na perách: Naše osvedčené tipy

Opary či herpesy sú nielen nepríjemné a bolestivé, ale navyše aj nepekné. Ako sa rýchlo a účinne zbaviť nepríjemného oparu? Máme pre vás hneď niekoľko tipov. 

Opary, spôsobené vírusom herpes simplex (HSV), sú nielen nepríjemné a bolestivé, ale nepridávajú nám ani na sebavedomí. Ak aj vás z času na čas potrápia otravné opary, tu je náš zoznam osvedčených tipov, ktoré vám môžu pomôcť zbaviť sa oparov a znížiť nepríjemné pocity, ktoré ich sprevádzajú.

1. Najlepšia prvá pomoc? Obyčajný ľad

Jedným z najjednoduchších a najdostupnejších liekov na opary je ľad. Aplikácia ľadu na postihnutú oblasť hneď pri prvom náznaku „brnenia“ alebo pálenia môže pomôcť znížiť zápal a spomaliť šírenie vírusu. Ľad má takisto aj znecitlivujúci účinok, ktorý môže dočasne zmierniť bolesť a nepohodlie.

2. Ako sa rýchlo zbaviť oparu? Skúste nechtík lekársky

Liečivá rastlinka, nechtík lekársky, má svoje využitie v prírodnej medicíne, kuchyni, alebo nás teší svojou prítomnosťou v záhradke. Nechtík má antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové účinky, a preto môže byť správnou voľbou aj pri liečbe nepríjemných oparov.  

Navyše, nechtík je známy aj svojimi upokojujúcimi vlastnosťami, takže dokáže pomôcť aj s nepríjemnými pocitmi brnenia či bolesti, ktoré opary často sprevádzajú. Vhodný je aj na liečbu rezných rán, pľuzgierikov, modrín či uštipnutí hmyzom. Prírodná BIOTURM nechtíková masť chráni a ošetruje pokožku, ale pomáha aj pri liečbe oparov, poškodenej, popraskanej a citlivej pokožky. BIOTURM nechtíková masť sa jednoducho aplikuje a vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu ju môžu využívať ako dospelí, tak aj bábätká 

TIP: Ako prevenciu pred oparmi, popraskanými perami či vysychaním odporúčame aj Balzam na pery s BIO nechtíkom od značky Logona.

3. A čo keď už sa opar naplno rozbehol? Dajte šancu striebru

Máte problém vysporiadať sa s opakujúcimi sa oparmi? Dajte šancu prírodnej kozmetike s mikrostriebrom. BIOTURM krém s aktívnym mikrostriebrom a so zinkom je osvedčenou kombináciou, ktorá si poradí s rozličnými kožnými problémami. Krém so striebrom pomôže nielen s oparmi a herpesmi, ale aj s neurodermatitídou, psoriázou, pri spálení pokožky, upokojí podráždenú, začervenanú aj svrbiacu pokožku napr. aj po uštipnutí hmyzom.  

Antibakteriálne účinky striebra navyše aktívne pôsobia aj na problematickú pleť, ktorá je náchylná na akné. BIOTURM krém so striebrom je skvelým pomocníkom najmä počas akútnej zápalovej fázy. Ak už sa opar naplno rozbehol, krém s mikrostriebrom dokáže pomôcť zmierniť zápal aj začervenanie.  

Navyše, striebro použité v kréme je mikrostriebrom, ktoré nepreniká hlboko do kože, zostáva na povrchu a pôsobí až do ďalšieho čistenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz