Boj s pigmentovými škvrnami: Účinné metódy liečby a odstránenia

Slnečné žiarenie nám neprináša len pekné bronzové opálenie. Dlhodobé vystavovanie sa slnečnému žiareniu môže mať za následok aj vznik nepekných pigmentových škvŕn. Ako sa zbaviť hyperpigmentácie a čo zaberá na tmavé pigmentové škvrny?

Čo sú pigmentové škvrny a ako vznikajú

Pigmentové škvrny, tiež známe ako hyperpigmentácia, sú bežným problémom kože, ktorý môže potrápiť človeka v každom veku. Najčastejšie sa však vyskytujú na zrelej pokožke, ktorá bola často vystavovaná slnečnému žiareniu. Preto sa niekedy zvyknú označovať aj pod pojmom „starecké škvrny“. 

Tieto tmavé škvrny vznikajú, keď koža produkuje nadbytok melanínu, pigmentu zodpovedného za sfarbenie kože (ako dôsledok silného UV žiarenia). Zatiaľ čo pigmentové škvrny sú vo všeobecnosti neškodné, môžu byť zdrojom frustrácie. Našťastie, existujú rôzne účinné metódy na liečbu a odstránenie pigmentových škvŕn.

Najlepšou liečbou pigmentových škvŕn je vždy prevencia

Pri pigmentových škvrnách je kľúčová najmä prevencia. Pobyt na slnku je hlavnou príčinou hyperpigmentácie, pretože UV žiarenie spúšťa produkciu melanínu v koži, a tak spôsobuje vznik pigmentových škvŕn. Nezáleží na tom, či je vonku jasná obloha alebo zamračené. UVA lúče zodpovedné za opálenie aj hyperpigmentáciu dokážu preniknúť aj cez mraky. 

Na ochranu pokožky a zabránenie ďalšiemu stmavnutiu existujúcich škvŕn je nevyhnutné denne používať opaľovacie krémy s ochranným faktorom minimálne SPF 30, odporúča sa však krém s SPF 50. Okrem toho je vhodné aj nosenie ochranného oblečenia, ako sú klobúky so širokým okrajom a dlhé rukávy. Natierajte sa denne aj v prípade, že je vonku pod mrakom, a to ako v lete, tak aj v zime. 

Účinné opaľovacie krémy dokážu zabrániť vzniku nových pigmentácií a zároveň ďalšiemu stmavnutiu už existujúcich sfarbení kože. Prehnali ste to s opaľovaním? Prečítajte si náš článok Spálená pokožka od Slnka a skvelá pomoc na pľuzgiere.

Ako odstrániť pigmentové škvrny?

Depigmentačné vlastnosti má aj vyhladzujúci peeling od značky Bema White. Práve špeciálny zosvetľujúci fytokomplex na báze extraktu z granátového jablka, betaínu a arbutínu z medvedice lekárskej pôsobí preventívne proti vzniku tmavých škvŕn a dokáže zosvetliť aj tie, ktoré vám už telo „zdobia“. Zosvetľujúci pleťový peeling je však len prvým krokom k rovnomernej pokožke. 

Skombinujte prírodný zosvetľujúci peeling aj so špeciálnym pleťovým krémom a zosvetľujúcim pleťovým sérom Bema White. Práve kombinácia troch účinných produktov zameraných na boj s pigmentovými škvrnami vám pomôže zosvetliť pokožku a vrátiť jej prirodzený jas. Vďaka fytokomplexu, ktorý produkty obsahujú, kozmetika Bema White cielenie a intenzívne pôsobí na pigmentové škvrny. 

Špeciálny zosvetľujúci pleťový krém Bema White nielen zabojuje s pigmentovými škvrnami, ale vďaka extraktu z morských rias ochráni pleť aj pred negatívnymi účinkami UV žiarenia a predčasným starnutím. Produkty od značky Bema White sú vhodné na všetky typy pleti aj pre tú najcitlivejšiu so sklonom k podráždeniam a začervenaniam. 

V neposlednom rade je možné sa o vašich pigmentových škvrnách poradiť aj s odborníkom - dermatológom, ktorý vám môže poradiť aj ich laserové odstránenie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz