AKO SPRÁVNE VYBRAŤ OPAĽOVACÍ KRÉM PRE JEMNÚ DETSKÚ POKOŽKU

Dermatológovia sa zhodujú, že dieťa mladšie ako 3 roky by sme nemali vystavovať slnku. Ale to neznamená, že nepotrebuje ochranu v podobe opaľovacieho krému! Hoci sa snažíme dieťa udržať v tieni, aj tak naňho dopadá škodlivé žiarenie. Preto je potrebné vybrať vhodný opaľovací prípravok, ktorý dieťa nielen ochráni, ale najmä bude šetrný k jemnej detskej pokožke. Ako správne vybrať opaľovací krém pre dieťa?

Detská pokožka ešte nemá vyvinutú ochranu proti slnečným lúčom. Tvorí nedostatok melanínu, čo je prirodzená ochrana proti škodlivým slnečným lúčom. Preto pri výbere vhodné opaľovacieho prípravku myslite na dve najdôležitejšie kritéria: 

DOSTATOČNE VYSOKÝ FAKTOR SPF50

Jemná detská pokožka potrebuje na svoju ochranu opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom, ktorý ju ochráni pred škodlivým UVA a UVB žiarením. Podľa dermatológov nie sú vhodné opaľovacie krémy s nižším faktorom. Napriek tomu natierajte dieťa každé dve hodiny, predovšetkým po každom pobyte vo vode. Medzi 11 a 16 hodinu radšej zvážte pobyt na priamom slnku a strávte tento čas vo vnútri. Počas pobytu na slnku nezabudnite ani na ďalšie ochranné prvky. Klobúčik a ideálne aj tričko, ktoré ochráni ramená pred spálením. Detská pokožka nemá vyvinutú ochranu pred slnkom ako dospelý človek, preto je náchylnejšia na spálenie. 

74(1)

DOBRA TOLERANCIA POKOŽKY

Detská pokožka je citlivejšia, mení sa až v puberte a stáva sa odolnejšou. Detské opaľovacie krémy ALGA MARIS z laboratórií BIARRTZ kombinujú účinnosť a vysokú toleranciu vďaka hypoalergénnemu zloženiu. Neobsahujú konzervačné látky ani parfumáciu. Zloženie kozmetiky na opaľovanie je čisto prírodné, navyše jej prírodné ingrediencie pochádzajú z certifikovaného ekologického hospodárstva. Vďaka tomu sú vhodné aj pre jemnú detskú pokožku, ktorá má vyššiu priepustnosť ako pokožka dospelého človeka. Myslite aj na to, že opaľovací krém by mal byť vodeodolný! Deti radi trávia veľa času vo vode a ako určite viete, škodlivé žiarenie prechádza aj cez vodu. 

OCHRANA DETSKEJ POKOŽKY S CERTIFIKOVANOU PRÍRODNOU KOZMETIKOU NA OPAĽOVANIE ALGA MARIS Z LABORATÓRIÍ BIARRITZ

Značka Alga Maris z laboratórií BIARRITZ ponúka prírodnú kozmetiku na opaľovanie, ktorú tvorí kombinácia minerálnych slnečných filtrov a komplex antioxidantov Alga-gorria®. Jej vývoj ovplyvnil fakt, že MURIEL A JEAN-MARC DUBOIS, zakladatelia značky, boli vášnivými surfermi a dbali na ochranu oceánov. Chceli vyvinúť organickú prírodnú kozmetiku, ktorá je šetrná ako k životnému prostrediu, tak aj k našej pokožke. Preto je Alga Maris vhodná pre dlhodobú ochranu pred slnkom aj pre tú najcitlivejšiu pokožku a aj jemnú detskú pokožku.

74(2)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz