SPOZNAJTE VÝHODY NAPAROVANIA PLETI

Naparovanie sa ľuďom najčastejšie spája s naparovaním dutín vtedy, keď trpia nachladnutím a zdurením nosohltana. Naparovanie krásne prehreje, zvlhčí a otvorí celé dutiny, vďaka čomu sa môžete znova pokojne nadýchnuť. Rovnako však naparovanie otvorí aj vaše póry v prípade, že ho zacielite na vašu pleť. Ako na naparovanie pleti?

NAPAROVANIE PLETI

Naparovanie pleti by malo priemerne trvať okolo 10 až 15 minút. Horúca para pomáha otvoriť vaše póry a doslova roztopiť maz a iné nečistoty, ktoré sa v póroch nachádzajú. Netreba tak používať žiadne chemické prípravky. Postačí vám len účinok horúcej pary. Alternatívou je napríklad aj pobyt v parnej saune alebo v horúcej vani.

AKO NA NAPAROVANIE PLETI?

Jednoducho zohrejte vodu v hrnci a umiestnite vašu hlavu nad tento hrniec. Je trochu diskutabilné, či treba hlavu aj prikrývať napríklad čistou utierkou, aby sa vytvorila akási komora a naparovanie tak bolo intenzívnejšie. Horúca para vám však môže spôsobiť aj popáleniny, takže vždy počúvajte vaše telo a ak vás to začne príliš páliť, zväčšite vzdialenosť medzi hrncom a tvárou alebo naparovanie prerušte.

ÚČINKY NAPAROVANIA PLETI

Naparovanie pleti môže mať ešte lepšie účinky v prípade, že sa budete naparovať na odvarom z bylín. Existuje celá paleta byliniek, rastlín, ale aj korenín, ktoré dokážu blahodarne vplývať na zdravie vašej pokožky. Sekundárnym účinkom je aj spomínané prečistenie dutín a dýchacích ciest.

NAPAROVANIE S ÉTERICKÝM OLEJOM

Miesto byliniek môžete použiť aj BIO éterické oleje z našej ponuky. Každý z týchto olejov má špecifické účinky a je vhodný pre iný typ plete. Ak doma nemáte aromalampu alebo difuzér, aj pridanie olejov do horúcej vody je spôsob, akým docieliť požadovaný efekt aromaterapie.

VYBERTE SI Z NAŠEJ PONUKY

V našej ponuke máme aj zmesi éterických olejov pre konkrétne zdravotné ťažkosti. Radi vám poradíme, aký olej si vybrať pre suchú, citlivú alebo podráždenú pokožku. Niektoré oleje vám môžu pomôcť aj so zápalom alebo ako podporná liečba pri spáleninách od slnka.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz