PRÍRODNÉ FARBY NA VLASY

Hena farba na vlasy - farba v harmónii s prírodou. 

Prírodná farba na vlasy dáva vlasom živý, svieži farebný odtieň a zdravý lesk. Farba na vlasy dokonale zmení farbu vlasov alebo oživí existujúcu farbu. Farba je jemná k vlasom, nenarúša vlasovú štruktúru a nedráždi pokožku.

Rastlinné farby na vlasy pracujú skutočne inak. Chemické farby sú veľmi agresívne, vnikajú do vnútra štruktúry vlasu a ničia prirodzené pigmenty vo vlasovej štruktúre a nahrádzajú ich syntetickými pigmentmi. Touto cestou menia farbu vlasov. Pravidelné alebo opakované farbenie vlasov syntetickými farbami môže spôsobiť, že vlasy sa stávajú krehkými, lámu sa a vyzerajú ako bez života.

LOGONA a SANTE farby na vlasy vnikajú iba do vonkajšieho obalu vlasu a vytvárajú akýsi ochranný obal okolo neho. Výsledná farba po farbení v dokonalom žiarivom odtieni je tvorená spojením prirodzených pigmentov vlasov a prírodnou farbou.

Rastlinné zložky zosilňujú a vyhladzujú vlasovú štruktúru a dávajú vlasom objem. Vďaka prírodnej farbe LOGONA sú vlasy hebké s oslnivým leskom.

LOGONA a SANTE farba na vlasy je 100% prírodná,  obsahuje rastlinné farbiace a vyživujúce zložky. Farbiace ingrediencie sú henna, prášok zo škrupiniek z vlašských orechov, bodliak, indigo, ibištek, kraméria, káva, rebarbora, kurkuma a repa a mnohé ďalšie prírodné zložky. Farby  sú obohatené        o pšeničné proteíny a jojobu, ktoré pôsobia ako kondicionér. Na zlepšenie zloženia farbiacej zmesi produkty obsahujú algin a pre vôňu esenciálne oleje.

Ako vybrať správny odtieň?

Prírodná farba na vlasy v kombinácii s prirodzenou farbou a vlasovou štruktúrou vytvára  výsledný odtieň vlasov po farbení, ktorý nie je jednoznačne predvídateľný. Svetlé a jemné vlasy sa farbia oveľa jednoduchšie a farba je výraznejšia ako pri tmavých vlasov. Odporúča sa vybrať si odtieň maximálne o dva odtiene tmavší ako pôvodná farba vlasov.

Miešanie práškových farieb.

Výnimočný odtieň je možné získať zmiešaním dvoch či troch odtieňov prírodnej farby. Výborný odtieň je možné získať zmiešaním červených a hnedých odtieňov. Zmes farieb LOGONA zlatoplavej a sahara dáva veľa variácií od zlatej po červenkastý odtieň. Overená je i kombinácia zmiešaná z malého množstva čiernej farby s mahagónovou a gaštanovou alebo orieškovou farbou.

Jednoduchá aplikácia s LOGONA a SANTE krémovými farbami na vlasy, ktoré reprezentujú naozaj inovatívny krok vo farbení vlasov. Farby sa nanášajú  priamo z tuby a nemiešajú sa s horúcou vodou alebo s čajom.

Jednoduché dofarbovanie vyrastených korienkov krémovou farbou. U niektorých ľudí je viditeľný rozdiel medzi farbenými vlasmi a vyrastenými korienkami po 4 až 8 týždňoch. Tento problém je oveľa menší ako pri chemicky farbených vlasov. Vďaka krémovej konzistencii je jednoduché aplikovať farbu iba na korienky a dofarbiť vyrastené vlasy. Prírodné farby na rozdiel od chemických vytvárajú oveľa menší rozdiel medzi novozafarbenými vlasmi a vlasmi farbenými skôr.

Výsledná farba vzniká kombináciou prirodzenej farby vlasov a prírodnej farby. Výsledný odtieň nie je úplne predvídateľný. Svetlé a jemné vlasy sa  zafarbia oveľa jednoduchšie a farba je výraznejšia ako pri tmavých vlasoch. Preto sa odporúča vždy pred prvým použitím určitého odtieňa farbu najskôr vyskúšať na pramienku vlasov.

Prírodné farby a trvalá?

Farbenie by malo nasledovať vždy po trvalej, nie pred ňou. Pri dodržaní správneho postupu dosiahnete vždy žiadaný výsledok.

Prírodné farby na vlasy a chemické farby.

Výsledok použitia prírodnej farby po chemickej farbe môže byť nepredvídateľný. Preto je vždy potrebné najskôr vyskúšať farbu na pramienku vlasov, aby ste zistili váš výsledný odtieň. 

Ak máte vlasy farbené syntetickou farbou, odstup farbení by mal byť aspoň 14 dni alebo 5-10 umytí pred použitím prírodnej farby.

Prírodné farby a farbenie šedín.

Všeobecne prírodné farby na vlasy sú vhodné na farbenie šedivých vlasov. Ale žiadnym zázrakom nie je možné úplne odstrániť šediny čisto prírodnou farbou. Pri farbení šedín výsledný odtieň je vždy svetlejší ako pri vlasoch bez šedín.

Aplikácia práškovej farby:

AKO prvé - Testovanie!

Odporúčame pred použitím otestovať farbu na pramienku vlasov. Test vykonajte na pramienku v oblasti, kde máte väčšiu koncentráciu šedivých alebo svetlejších vlasov.

Farba na testovanie: zmiešajte 1 kávovú lyžičku farby s 30 ml vriacej vody alebo čaju.

Čo potrebujete?

1 práškovú farbu, nádobu na miešanie farby (nesmie byť kovová), 300 ml vriacej vody (alebo vriaci vylúhovaný čierny čaj), uterák.

Vysypte práškovú farbu do vriacej vody (300ml) a miešajte, až kým získate krémovú konzistenciu. Ak chcete dosiahnuť výraznejšiu farbu, odporúčame farbu zmiešať s čiernym čajom, môžete pridaj i červené víno J. AK máte krátke vlasy, jednoducho zmiešajte menšie množstvo farby a vody a nepoužitú farbu si odložte na ďalšie farbenie.

Príprava vlasov pred farbením

Farbu môžete aplikovať na suché i vlhké vlasy. Odporúčame však farbiť vlasy umyté a vysušené.

Vo vlasoch nesmie byť lak alebo tužidlo. V prípade, že ste použili akékoľvek vlasové stylingové prípravky, mali by ste si vlasy umyť. Odporúčame použiť Sante šampón Balance, ktorý obsahuje prírodný minerál s výbornými čistiacimi vlastnosťami, ktorý pripraví vlasy na farbenie. Alebo Logona šampón Medovka.

Nasaďte si priložené rukavice. 

A začíname farbiť!

Farbiacu zmes môžete nechať vychladnúť. Mali by ste ju však aplikovať takú horúcu, ako je to len možné. Závisí od vás, akú teplotu znesiete. Naneste farbu rovnomerne pomocou nanášacieho štetca na vlasy a začnite od tyla. Po ukončení farbenia si nasaďte priloženú čiapku a vlasy si zabaľte do uteráka. Počas doby pôsobenia farby odporúčame zotrvať v teple alebo na slnku, alebo použiť ohrievací prístroj určený na fixovanie farby.  Použiť môžete aj fén. Zabaľte vlasy a fúkajte na ne horúci vzduch z fénu.

Farbu nechajte pôsobiť približne až 2 hodiny. Čím tmavšie vlasy máte, tým je čas pôsobenia dlhší. Čas pôsobenia závisí od farby, akú chcete dosiahnuť a od farby vašich vlasov. Vhodný čas si môžete zistiť hore uvedeným testovaním, čas môže byť aj dlhší ako 2 hodiny. Experimentujte a skúšajte. Farbenie s prírodnými farbami je zábava.

Po uplynutí doby pôsobenia dokonale opláchnite vlasy teplou vodou. Vlasy umyte šampónom vhodným na farbené vlasy Logona šampónom henna, orech alebo sante šampónom Repair. Vlasy vysušte a upravte ako obyčajne.

Ak ste si náhodou zafarbili pokožku, farba sa postupne zmyje. Môžete však použiť šťavu z citróna zmiešanú s rastlinným olejom. Farbu tým odstránite oveľa rýchlejšie.

Farba vydrží na vašich vlasoch 4-6 týždňov podľa toho, ako  často si umývate vlasy. Preto odporúčame používať jemné šampóny určené  na farbené vlasy.

Farbenie krémovými farbami.

Testovanie!

Aj pri použití prírodnej krémovej farby odporúčame otestovať farbu na pramienku vlasov pred použitím. Test vykonajte na pramienku v oblasti, kde máte väčšiu koncentráciu šedivých alebo svetlejších vlasov.

Prípravte si:

Prírodnú krémovú farbu na vlasy, nádobu na farbu (nesmie byť kovová), štetec na farbenie a uterák

Príprava vlasov je opäť dôležitá!

Prírodnú farbu môžete aplikovať na suché i vlhké vlasy. Odporúčame však farbiť vlasy umyté a vysušené. Vlasy riadne umyte od akýchkoľvek stylingových prípravkov, laku či tužidla.

Ošetrenie pred farbením

Prípravok SANTE Color Preparation je výborným ošetrením a prípravou na farbenie SANTE krémovou farbou. Prípravok je priložený priamo k farbe. Má špeciálne zloženie zo zeleného minerálneho kaolínu a extraktu z brezových lístkov, ktoré dokonale vlasy odmastí, zbaví ich nečistôt a zvyškov zo stylingových prípravkov a zabezpečí, aby sa farba lepšie vstrebala. 

Nanáša sa na suché alebo vlhké vlasy pomocou hrebeňa alebo kefy na vlasy. Najlepšie po pramienkoch od korienkov až po končeky, aby ste pokryli celú dĺžku vlasov. Prípravok nechajte pôsobiť 10-15 minút. Potom opláchnite s dostatočným množstvom vody.

Ak použije farbu Logona, prípravok pred farbením si mi môžete zakúpiť zvlášť. Použitie prípravku však nie je nevyhnutnosť.

Farbenie

Farbiacu zmes vytlačte do misky alebo jednoducho vytlačte kúsok na štetec a aplikujte postupne priamo na vlasy. Po zafarbení si nasaďte čiapku a vlasy si zabaľte do uteráka. Sadnite na slniečko, zotrvajte v teple, či použite fén a relaxujte počas pôsobenia farby.

Čas pôsobenia

Farbu nechajte pôsobiť 30 minút až 2 hodiny.

Po uplynutí doby pôsobenia dokonale opláchnite vlasy teplou vodou. Vlasy umyte šampónom vhodným na farbené vlasy. Vlasy vysušte ako obyčajne.

Alebo naneste na vlasy SANTE Color Conditioner. Tento špeciálny prípravok, ktorý sa aplikuje ihneď po farbení obsahuje lopúchový olej a betain, vytvoria okolo zafarbeného vlasu tenký film, ktorý fixuje farbu a farba dlhšie vydrží a vlasy sa krásne lesknú. Potom môžete vlasy vysušiť a upraviť ako zvyčajne.

LOGONA prípravok po farbení si môžete zadovážiť zvlášť v tube. Tento prípravok nemusíte použiť, odporúča sa ako ošetrenie farbených vlasov a na dlhodobejšie fixáciu farby.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz