KOKOSOVÝ OLEJ NA VLASY: POSILNÍ VLASY A DODÁ IM LESK

Kokosový olej nie je horúcou novinkou posledných rokov. Bol vôbec prvým olejom, ktorý začali ľudia používať. Podľa niektorých zdrojov má zaradenie kokosového oleja do jedálnička pozitívny vplyv na naše zdravie. V tropických oblastiach je významným zdrojom tuku vo výžive ľudí. Avšak jeho účinky môžete pocítiť aj zvonka! Priaznivo vplýva na našu pokožku, ale ženy ho milujú predovšetkým kvôli jeho účinkom na  vlasy.

AKÉ ÚČINNÉ ZLOŽKY OBSAHUJE KOKOSOVÝ OLEJ?

Kokosový olej je bohatý na vysoko účinné prírodné antioxidanty, medzi ktoré patrí hlavne vitamín E. Ochráni vlasy a pokožku hlavy pred škodlivými vplyvmi prostredia. Časté umývanie, tepelné úpravy, farbenie, ale aj UV žiarenie výrazne poškodzujú naše vlasy. Výsledkom sú oslabené a lámavé vlasy bez lesku, ktoré sa ťažko upravujú, ale aj na pohľad pôsobia veľmi nezdravo. Vtedy potrebujú naozaj silnú regeneračnú starostlivosť. 

64(1)

Kokosový olej na vlasy vďaka obsahu mastných kyselín dokáže preniknúť hlboko do vlasu. Narozdiel od konvenčných šampónov, ktoré neriešia problémy s vlasmi, ale obaľujú ich silikónmi. Zo začiatku vyzerajú vlasy lepšie, ale časom vplyvom silikónu nedokážu dýchať, prijímať výživu zvonka a vysušia sa. Vtedy je potrebné vlasy zbaviť silikónov čistiacim šampónom a vyživovať ich kokosovým olejom. Výsledky sa dostavia. 

Predovšetkým známy kokosový olej MONOÏ FLEUR DE TIARÉ má vysoko účinné zloženie, z ktorého budú benefitovať vaše vlasy aj pokožka. Ide o kokosový olej typu monoi. Monoi je účinný tahitský kokosový olej, ktorý sa skladá z dvoch prísad - kokosový olej a kvet tiáre. V južnom Pacifiku sa používa už celé storočia, pretože jeho zloženie je naozaj neskutočne účinné. 

Kokosový olej je univerzálnym kozmetickým produktom. Môžete ho použiť na vlasy, hydratáciu pleti či ako ošetrenie pokožky tela. Odporúča sa aj namiesto mlieka po opaľovaní. Zregeneruje pokožku a dodá potrebnú hydratáciu pokožke vysušenej od slnka.

PRIAZNIVÉ ÚČINKY KOKOSOVÉHO OLEJA NA NAŠE VLASY

V prvom rade je potrebný správny výber kokosového oleja, prípadne prípravku s obsahom kokosového oleja. Dbajte na vlastnosti. Správny kokosový olej je lisovaný za studena, nerafinovaný a teda prírodný. Len takto spracovaný kokosový olej si dokáže uchovať všetky vitamíny a živiny, pre ktoré je taký účinný. 

64(3)

AKÉ ÚČINKY MÁ KOKOSOVÝ OLEJ NA VLASY?

  • zadržuje hydratáciu vo vnútri vlasu

  • hydratuje suché vlasy

  • dodáva vlasom lesk 

  • spomaľuje vypadávanie

  • regeneruje silno poškodené vlasy

  • stimuluje rast vlasov

Ako je možné, že obyčajný kokosový olej na vlasy dokáže napraviť aj silno poškodené či suché vlasy? Dokáže totiž udržať proteíny vo vlasoch. Naše vlasy sa skladajú z proteínov a vody. Ak obsah týchto dvoch látok klesne, vlasy sa oslabia a lámu. Pritom kokosový olej dokáže proteíny vo vlasoch udržať. Obalí ich filmom, ktorý zabraňuje strate proteínov a ochráni ich pred škodlivými vonkajšími vplyvmi a pred UV žiarením. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz