SPOZNAJTE ÚČINKY ÉTERICKÝCH OLEJOV NA ORGANIZMUS

Éterické oleje a rôzne formy aromaterapie už celé tisícročia tvoria výbavu rôznych alchymistov, šamanov, bylinkárov  a liečiteľov. Dôvod, prečo prežili až do dnešných dní a pretransformovali sa do modernej podoby, je všetkým jasný – preukázateľné pozitívne účinky, ktoré ovplyvňujú rôzne oblasti nášho tela a zdravia. V dnešnom článku radi predstavíme aromaterapiu tým, ktorí s ňou prišli do kontaktu prvý raz.

AKO FUNGUJE AROMATERAPIA?

Každá látka, či už liečivá alebo škodlivá, sa musí do nášho tela nejako dostať. Najčastejšie absorbujeme látky pomocou jedenia a následného trávenia, ale napríklad aj vstrebávaním na do našej kože. Veľmi efektívnym spôsobom je aj inhalácia. Svoje o tom vedia najmä fajčari, ktorí však dobrovoľne inhalujú škodlivé karcinogény. My sa dnes pozrieme na inhaláciu éterických olejov, ktorá sa označuje ako aromaterapia.

Účinky éterických olejov

V našej ponuke nájdete BIO éterické oleje, ale aj zaujímavé zmesi éterických olejov. Duglaska, Eukalyptus, Tea tree a rôzne ďalšie bylinky sú pripravené potešiť vaše zmysly. Preskúmajte celú našu ponuku – pri každom produkte nájdete prehľadne uvedené, na čo sa konkrétny éterický olej používa a s čím vám dokáže pomôcť.

Éterické oleje sa najčastejšie inhalujú priamo z fľaštičky. To však nie je jediný spôsob ich aplikácie. Oleje sa môžu aplikovať napríklad na spánkovú oblasť v prípade bolesti hlavy, ale aj do horúceho kúpeľa – kde sa intenzívne uvoľnia do vzduchu a zároveň sa vstrebávajú aj cez celý povrch vášho tela.

Aromalampy v domácnosti

Ak cítite vo vašej domácnosti napätie a nervozitu, nie je nič lepšie, ako stíšiť myseľ a kvapnúť do aromalampy éterický olej, ktorý svojou vôňou a účinkami nastolí v celom priestore pokoj a pohodu.

Aromalampy majú v domácnosti aj estetickú a atmosferickú funkciu. Rovnako, ako napríklad aj vyššie spomínané fajčenie mnohí nepovažujú len za škaredý zlozvyk, ale aj za akýsi rituál, aj pálenie sviečok je späté s horením, a teda dokáže vo vašej domácnosti navodiť atmosféru niečoho čarovného. AK sa navyše nad sviečkou takmer varí voda s obsahom éterického oleja, celý váš byt sa krásne rozvonia.

Difuzéry

Difuzéry a rôzne aroma osviežovače sú tiež možnosťou, ako dostať éterické oleje do vzduchu vo vašom byte, dome alebo kancelárii. Difuzéry sú zároveň moderným bytovým doplnkom, ktorý navyše vytvára veľmi príjemný efekt vodnej clony. Chod difuzéra je veľmi tichý, pohľad naň je príjemný a s použitím správneho oleja sa celý kruh dokonalosti uzavrie.

Objavte aroma balzamy

Do našej ponuky sme zaradili aj aroma balzamy, ktoré sú vhodné napríklad pre dobrý spánok alebo bezproblémové dýchanie. Opäť sa dajú použiť ako masážna pomôcka, keďže sa natierajú napríklad na hrudník alebo chrbát. Ich krásnu vôňu si tak môže vychutnať nielen „natieraný/á“, ale aj „natierač“. :-)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz