Vitamíny na vlasy: Ktoré pomáhajú a ako na zdravé a objemné vlasy?

Problémy ako zvýšené vypadávanie vlasov, strata hustoty, či vlasy, ktoré celkom stratili objem z času na čas potrápia každého. Ktoré vitamíny na vlasy je dobré doplniť do stravy a ako vašim vlasom vrátiť objem a vitalitu?

Čo spôsobuje vypadávanie vlasov?

Strata hustoty vlasov a ich nadmerné vypadávanie môže byť spôsobené viacerými faktormi. Za vypadávanie vlasov môžu byť zodpovedné napríklad:  

  • Genetická predispozícia: Vypadávanie vlasov môže byť aj geneticky podmienené.
  • Hormonálne zmeny: Hormonálne nerovnováhy spojené s tehotenstvom, menopauzou alebo hormonálnou terapiou môžu takisto viesť k vypadávaniu vlasov.
  • Nedostatok živín - vitamínov a minerálov: Nedostatok železa, zinku, vitamínov (najmä vitamínu D, vitamínu B12 a biotínu) a proteínov môže oslabiť vlasy a spôsobiť ich vypadávanie.
  • Stres: Emocionálny a fyzický stres môže tiež spôsobiť vypadávanie vlasov. Vlasy vám môžu vypadávať viac aj po prežitej traume, chorobe alebo chirurgickom zákroku.
  • Autoimunitné ochorenia: Autoimunitné ochorenia ako napríklad alopecia areata môžu spôsobiť, že imunitný systém napáda vlastné vlasové folikuly, čo následne vedie k vypadávaniu vlasov.
  • Zlá starostlivosť o vlasy: Nadmerné používanie tepelných nástrojov na úpravu vlasov (žehličky, fény a pod.), agresívne chemikálie v produktoch na úpravu vlasov alebo príliš tesné upínacie prostriedky na vlasy môžu poškodiť vlasy a spôsobiť ich vypadávanie.
  • Infekcie a choroby: Infekcie pokožky hlavy a určité zdravotné stavy, ako napríklad lupus alebo cukrovka.
  • Vplyv vonkajších faktorov: Nadmerné vystavovanie sa slnečnému žiareniu, znečistené prostredie alebo používanie agresívnych chemikálií môžu tiež poškodiť vlasy a prispieť k ich vypadávaniu.

Vitamíny na rast vlasov - ktoré pomáhajú?

Hneď niekoľko vitamínov a minerálov môže vašim vlasom výrazne pomôcť získať späť ich plnosť, hustotu a vitalitu. Ak pátrate po prírodných vitamínoch na rast vlasov, do jedálnička je vhodné začleniť potraviny bohaté na rybí olej, vitamíny C a D, zinok a železo. 

Práve nedostatok železa a zinku je častým problémom u žien trpiacich nadmerným vypadávaním vlasov. Okrem toho, že tieto vitamíny podporujú rast vlasov, disponujú aj antioxidačnými vlastnosťami, ktoré chránia vlasy a aj celkový organizmus pred škodlivými vonkajšími vplyvmi. Vitamíny na vlasy pomôžu nielen vašim unaveným vlasom bez život, ale majú benefity aj pre nechty či celkový organizmus.

Ako vie pomôcť príroda? Nakopnite rast vlasov žihľavou

Protizápalové a antibakteriálne účinky žihľavy dvojdomej boli potvrdené mnohými výskumami. Mnohí ľudia si práve v období jari a leta doprajú detoxikačné kúry s pomocou žihľavového čaju. Žihľavový čaj ponúka telu množstvo benefitov, vrátane podpory fungovania pečene, obličiek a žlčníka, zmierňovania alergií a bolestí hlavy, ale podporuje tiež zdravie vlasov a pokožky. 

Priprava žihľavového čaju je jednoduchá. Stačí zaliať čerstvé alebo sušené listy žihľavy horúcou vodou a nechať lúhovať 15 až 20 minút. Žihľavový čaj môžete piť, ale môžete si z neho urobiť aj zábal. Žihľava má protizápalové účinky, ktoré sú dôležité pre zdravie vlasovej pokožky, a tiež posilňuje oslabené vlasové folikuly a zlepšuje prekrvenie pokožky hlavy. 

Náš tip: Podporte rast vlasov a zastavte nadmerné vypadávanie vďaka žihľavovému šampónu z produktového radu Logona. Prírodný šampón bez silikónov a parabénov má jemné zloženie a účinne ošetruje a vyživuje pokožku hlavy.

Nezaťažujte vaše vlasy chemikáliami, dôverujte certifikovanej prírodnej kozmetike

Ak trpíte oslabenými vlasmi, ktoré sa lámu a pôsobia unavene, určite na ne nechcete používať produkty plné chemikálií. Citlivá pokožka hlavy a vlasy si zaslúžia len to najlepšie z prírody. Prírodná vlasová kozmetika je šetrná a účinná aj voči problémom, ako sú vypadávanie vlasov či nedostatok objemu. 

V našom e-shope nájdete široký výber prírodných produktov vrátane farieb, šampónov, kondicionérov, či vyživujúcich olejov. Vaše vlasy sú denne vystavené množstvu škodlivých vplyvov. Preto si zaslúžia starostlivosť, ktorú im môže poskytnúť len prírodná kozmetika. Siahnite po prírodných produktoch, ktoré sú šetrné k vašim vlasom aj k životnému prostrediu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz