Ako rýchlo rastú vlasy?

Je možné rast vlasov urýchliť a je pravda, že v lete nám vlasy rastú rýchlejšie? Zistite, čo sa skrýva za komplexným procesom rastu vlasov a aj to, ako ho viete urýchliť. 

Rast vlasov je komplexný proces, ktorý ovplyvňujú mnohé faktory. Vplýva naň životospráva, vek či genetika. Vlasy nám dokonca rastú rýchlejšie v teplejších mesiacoch a pomalšie zas v chladnejšom období. Rýchlosť rastu vlasov je takisto iná u žien a iná u mužov. Vo všeobecnosti nám však vlasy narastú v priemere o 1 až 2 centimetre za mesiac. Za rok je to teda približne 15 centimetrov. 

Ktoré faktory môžu rast vlasov spomaliť a čo ho naopak vie urýchliť?

Farbenie a jeho vplyv na rast vlasov

Hoci farba priamo neovplyvňuje rýchlosť rastu vlasov, môže však ovplyvniť celkové zdravie vlasov. Pravidelné farbenie môže prispievať k vysušovaniu a poškodeniu, preto je nevyhnutné používať kvalitné prírodné produkty a poskytnúť vlasom primeranú starostlivosť a výživu. 

Čisto rastlinné zloženie prírodných farieb vaše vlasy nezaťaží, nespáli a nezničí. Prírodné farby na vlasy vytvárajú okolo vlasov obal a neničia prirodzené pigmenty. Práve preto sa vám nestane, že po farbení prírodnou farbou by ste mali vlasy spálené a zničené, ako sa vám mohlo stať v minulosti s bežnými chemickými farbami. 

Ak sa chcete dozvedieť viac o zdravom farbení vlasov, prečítajte si aj náš článok Ako často si farbiť vlasy?

Čo ak vlasy nerastú, ale vypadávajú?

Vypadávanie vlasov je bežným problémom, ktorý môže spôsobovať nespočetné množstvo faktorov vrátane genetiky, hormonálnych zmien a životného štýlu. Práve prírodné produkty však môžu problém s vypadávaním vlasov pomôcť zmierniť. 

Bema šampón Hair Loss ponúka prírodné riešenie pre vypadávanie vlasov. Tento prírodný šampón stimuluje a posilňuje vlasové spojivové tkanivo, čím znižuje vypadávanie vlasov až o 51 %. Zároveň chráni epitelové tkanivá a posilňuje vlasové korienky, čím zlepšuje rast vlasov o 32 %. Používajte šampón Hair Loss v kombinácii s vlasovým tonikom Hair Loss a pozitívnu zmenu si všimnete už po prvom použití, čo dokazujú aj klinické testy. 

Náš tip: Preskúmajte produktový rad od značky Bema Cosmetici na podporu rastu vlasov a ich zdravia.

Rýchlejšiemu rastu vlasov pomôže príroda

Zdraviu vašich vlasov, a teda aj ich rastu zároveň pomôže, ak ich nebudete zaťažovať náročným stylingom a kozmetickými prípravkami s obsahom rozličných chemikálií. Voľte prírodné šampóny, ktoré obsahujú len rastlinné zložky. Látky, ktoré vám môžu pomôcť podporiť rast vlasov sú tiež kofeín, pŕhľava, rozmarín či moringa. 

Náš tip: Šampón Age energy od značky Logona s BIO kofeínom vaše vlasy krásne prevzdušní, nadýcha a posilní. Vhodný je najmä na riedke, jemné a nepoddajné vlasy. Prírodný kofeín v šampóne dodá vašim silu. Na minerály bohaté výťažky z ovocia goji a granátového jablka zase citlivo vyhladzujú vlasovú štruktúru a dodávajú vlasom vytúžený objem. 

Rast vlasov je komplexný proces, na ktorý vplýva nespočetné množstvo faktorov. Prírodná kozmetika, ktorá využíva silu iba rastlinných zložiek uspokojí celý rad potrieb vašich vlasov. Práve osvojenie si komplexnej rutiny s kvalitnými prírodnými produktami môže byť prvým krokom k bohatej a objemnej „hrive“, po ktorej tak túžite.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz