Ako sa starať o vlasy? Tipy a produkty pre zdravé vlasy

Ako sa správne starať o vlasy? Udržiavanie lesklých a zdravých vlasov zahŕňa viac než len ich rýchle umytie a opláchnutie. Dobre premyslená rutina starostlivosti o vlasy v kombinácii s vhodnými produktmi je kľúčom k úspechu.

Ako sa starať o vlasy? Vyberte si správny šampón

Základom každej rutiny starostlivosti o vlasy je použitie vhodného šampónu. Rôzne typy vlasov totiž vyžadujú rôzne šampóny a látky pre optimálne výsledky. Ak máte farbené vlasy, je dôležité vybrať si šampón špeciálne určený na farbené a namáhané vlasy.  

V našej ponuke prírodných šampónov na farbené vlasy nájdete hneď viacero šampónov, ktoré vyhovujú potrebám farbených vlasov. Šampón na farbené vlasy si vyberajte nielen podľa jeho funkcie, ale aj podľa odtieňa vašich vlasov.  

Pre tých, ktorí majú problémy s mastnými vlasmi, najmä v zime pod čiapkou, sú nevyhnutné konkrétne produkty navrhnuté špeciálne pre mastné vlasy. Šampón Bio Hair Pro od značky Bema Cosmetici pre mastné vlasy poskytuje vlasom nielen účinné čistenie, ale aj reguláciu mastnoty. Výlučne prírodné zložky šampónu zabezpečia, že šampón je šetrný k pokožke a vlasom a nijak nenarušuje rovnováhu pokožky.

Nezabúdajte na dodatočnú výživu vlasov v podobe kondicionéra

Používanie kondicionéru je dôležité pre udržanie zdravia vlasov. Správny kondicionér vám pomáha pri rozčesávaní, dodáva vlhkosť a zvyšuje lesk.  

Navyše, začlenenie kondicionéra a prípadne aj bezoplachovej starostlivosti (napríklad v podobe výživných prírodných olejov) je obzvlášť dôležité, ak často používate stylingové nástroje, ako sú žehličky alebo kulmy. Prírodné produkty, ako sú vhodné kondicionéry či oleje, vytvárajú ochrannú bariéru proti poškodeniu teplom a udržujú vaše vlasy pružné a živé.

Ešte predtým ako zapnete kulmu, ochráňte vaše vlasy

Pravidelné používanie stylingových pomôcok, ako sú kulmy, žehličky či fény, môže dať vlasom poriadne zabrať. Na zmiernenie potenciálneho poškodenia je dôležité vlasy chrániť. Ešte predtým, ako zapnete tú žehličku, dodajte vašim vlasom starostlivosť, akú si zaslúžia. Pomôže vám aj ochranný hydratačný sprej od značky Logona, ktorý vytvorí na vlasoch akúsi ochrannú vrstvu. Tá chráni vaše vlasy pred priamym vplyvom tepla, čím zabraňuje vysušovaniu a lámaniu. 

Ak vás dlhodobo trápia suché či poškodené vlasy od niekoľkoročného kulmovania, prečítajte si aj náš článok Intenzívna vlasová kúra na suché vlasy: Toto im skutočne pomôže.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz