Intenzívna vlasová kúra na suché vlasy: TOTO im skutočne pomôže

Už vás nebaví riešiť suché vlasy bez života, ktorým chýba lesk a vitalita? Nebojte sa, pomôžeme vám. Tu sú naše tipy, ktoré obnovia prirodzenú krásu vašich vlasov. Ktorú z našich kúr na suché vlasy odskúšate? 

Suché vlasy môžu byť výsledkom rôznych faktorov, ako je príliš častý styling, fénovanie, žehlenie, nadmerné používanie chemických úprav, ale na vlasy vplývajú aj rôzne environmentálne faktory alebo dokonca genetická predispozícia. Ale netrápte sa, pretože s trochou starostlivosti a správnym ošetrením môžete svoje suché vlasy premeniť na pôvabné, zdravé pramene. Tu sú naše tipy:

1.   Dostatočne vaše vlasy hydratujte

Jedným zo základných krokov v boji proti suchým vlasom je poskytnúť im intenzívnu hydratáciu. Vyberajte si šampóny a kondicionéry špeciálne vytvorené pre suché vlasy. Tie obsahujú výživné zložky ako arganový olej, mango, proteíny, kokosový olej alebo aloe vera. Tieto zložky pomáhajú vlasy hydratovať a obnovujú aj ich prirodzené oleje. Nezabudnite sa však vyhnúť nadmernému umývaniu vlasov, pretože to môže odstrániť esenciálne oleje, čo vedie k ich ďalšiemu vysušeniu.

2.   Domáca kúra na suché vlasy s kondicionérom

Ako sme spomenuli už v odseku vyššie, dôležitý je nielen správny výber šampónu, ale aj kondicionéru. Kondicionér nikdy nevynechávajte. Naše prírodné kondicionéry na suché vlasy sú navrhnuté tak, aby prenikli do vlasového kmeňa a poskytli intenzívnu vlhkosť. Naneste na vlasy dostatočné množstvo kondicionéru, zamerajte sa na končeky a najviac poškodené miesta. Zakryte si vlasy uterákom a nechajte kondicionér pôsobiť 15-30 minút. Dôkladne opláchnite a okamžite si všimnete prvé zlepšenie.

3.   Vyhýbajte sa tepelným úpravám vlasov

Aby ste predišli ďalšiemu poškodeniu a podporili zdravý rast vlasov, je dôležité minimalizovať používanie tepelných stylingových nástrojov. Teplo z fénov, kulmy a žehličiek môže vaše vlasy dehydrovať, takže sú náchylnejšie na vysušenie a lámanie. Kedykoľvek je to možné, rozhodnite sa pre prirodzené usušenie vlasov alebo použite najnižšie nastavenie teploty na vašich stylingových nástrojoch. 

Ak sa však inak nedá a ten fén jednoducho zapnúť musíte, použitie ochranného spreja pred tepelným stylingom môže vytvoriť bariéru a znížiť poškodenie spôsobené vysokými teplotami.

 Prečítajte si viac v našom článku Je žehlenie vlasov zdravé a ako si žehliť vlasy?

 

4.   Najlepšia kúra na suché vlasy je zdravý životný štýl

V neposlednom rade aj zdravá strava a životný štýl môžu výrazne ovplyvniť zdravie vašich vlasov. Uistite sa, že vášmu telu doprajete dobre vyváženú stravu bohatú na vitamíny, minerály a bielkoviny. Potraviny ako losos, avokádo, orechy a listová zelenina sú vynikajúcim zdrojom živín, ktoré podporujú aj zdravie vlasov. 

Zostaňte hydratovaní pitím veľkého množstva vody, pretože hydratované vlasy začínajú zvnútra. Okrem toho zvážte hodvábne alebo saténové obliečky na vankúš, aby ste minimalizovali trenie a zabránili ďalšiemu poškodeniu vlasov počas spánku. 

Pamätajte, že oprava poškodených suchých vlasov si vyžaduje čas a dôslednosť. Buďte trpezliví a čoskoro si všimnete premenu v štruktúre, lesku a celkovom zdraví vašich vlasov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz