PRÍRODNÁ KOZMETIKA S UREOU.

Čo je to urea a aké sú jej benefity na pokožku?

Základom zdravej mladistvo vyzerajúcej žiarivej pleti je hydratácia. Ak je pokožka dehydratovaná, začnú sa na nej vytvárať vrásky, najmä vtedy ak nie je pleť správne ošetrená. Udržaním hydratovanej pleti, môže predchádzať predčasnému starnutiu.

Malým tajomstvom, o ktorom mnoho ľudí nevie je .....UREA.

Urea je  jednou z najefektívnejších hydratačných zložiek v kozmetickej produktoch. A nachádza sa v každej zdravej pokožke. Úlohou urey v pokožke je udržiavať zdravú rovnováhu hydratácie, udržiavať pleť hebkú, pružnú a mladistvú a priniesť úľavu suchej pokožke. Jej štruktúra umožňuje absorbovať vlhkosť zo vzduchu a udržovať tak vlhkosť pokožky. Urea je prirodzene sa vyskytujúca látka nachádzajúca sa v povrchovej vrstve našej pokožky a je aktívnou súčasťou nášho prírodného hydratačného faktora, ktorý slúži na udržanie pokožky hydratovanej a chránenej.

Veľa ľudí si myslí, že urea nazývaná i močovina je moč z nejakého zvieraťa alebo ľudský moč. Pravdou je že urea  používaná v kozmetických prípravkoch značky BIOTURM je vyrobená chemickou reakciou oxidu uhličitého a amoniaku pod vysokým tlakom a vysokou teplotou, keďže neexistujú žiadne prírodné zdroje vhodné pre výrobu kozmetiky.

Zdravá pokožka zvyčajne obsahuje 28 mikrogramov urey na cm2. Dehydratovaná, suchá pokožka môže mať znížený obsah urey až o 50% a pokožka postihnutá neurodermatitídou a psoriázou až o 80%.

Pre pochopenie ako funguje urea je dôležité poznať štruktúru kože.
Vonkajšia najvrchnejšia vrstva pokožky je stratum corneum, ktorá chráni pleť pred toxínmi, baktériami a stratou vláčnosti. Je tvorená v priemere 20 vrstvičkami sploštených odumretých buniek.
Vo vnútri týchto vrstvičiek je prirodzený zvlhčovací faktor (NMF), zmes látok, ktoré regulujú hladinu vlhkosti na povrchu pokožky tým, že viažu molekuly vody.

Urea je prirodzenou súčasťou tkanív našej pokožky a tvorí 7% nášho prirodzeného hydratačného faktora, ktorý však s vekom klesá.

Keď sa krém s ureou nanáša na pokožku, preniká do najvrchnejšej vrstvy, kde ľahko absorbuje a zadržiava vodu, čím zvyšuje kapacitu pokožky udržiavať jej vlhkosť a rehydratovať ju.

Ako je to so suchou pokožkou.
Suchá koža je výsledkom nedostatku tuku a vody vo vonkajšej vrstve pokožky epidermis, pokožka sa stáva šupinatá, praská a svrbí.

Vlhkosť sa zvyčajne zachytáva v stratum corneum povrchovým olejovým filmom (sebum), otvorenými kožnými bunkami a prirodzenými látkami viažucimi vodu. Urea je jednou z látok na udržanie vody, ostatné sú mliečne látky a aminokyseliny.

Vieme, že znížená hladina urey vedie k nižšej väzbovej schopnosti vody v pokožke, čo zase spôsobuje drsnosť a napätosť pokožky. Dochádza k olupovaniu vrstiev a podráždeniu.

Výskum tiež zistil súvislosť medzi veľmi suchou pokožkou ako napríklad ichtyóza, psoriáza a exém a nízkym obsahom urey v stratum corneum.
 

Výhody urey:
hydrofilné

To znamená, že urea má úžasnú schopnosť udržať sa na molekulách vody, udržiavajúc vlhkosť pokožky. Zmierňuje tiež svrbenie.

Nielen, že ľahko absorbuje vodu, ale má aj veľmi vysoký obsah vody, čo pomáha znižovať stratu hydratácie pokožky.

Na molekulárnej úrovni urea upravuje štruktúru aminokyselín a polypeptidov v koži, čo je dôležité na to, aby sme pomohli hydratovať naše jemné tkanivá.

Výskum tiež zistil súvislosť medzi obsahom vody v pokožke a aminokyselín. Prirodzene čím suchšia je pokožka tým je v nej menší obsah vody a aminokysrelín. 


Urea zlepšuje bariérnu funkciu pokožky.
Jedným z mnohých výhod urey je, že pomáha urýchliť proces obnovy buniek pokožky.

Naozaj skvelé je, že posilňuje bariérovú funkciu pokožky a pomáha ju udržiavať mladistvú a zdravú.

Prírodný peeling.
Urea funguje v harmónii so zložkami, ktoré vytvárajú molekulárnu štruktúru kože, ako je kyselina mliečna

V kombinácii sa tieto dve zložky aktívne snažia odstrániť odumreté kožné bunky, čím zlepšujú obnovu buniek v pokožke a pomáhajú zlepšiť schopnosť pokožky zadržiavať vodu.

Absorbcia.
Štúdie ukázali, že jednou z kľúčových úloh urey je zvýšenie priepustnosti kože určitým zložkám starostlivosti o pokožku, ktoré slúžia ako prostriedok pre ošetrenie a urea im pomáha preniknúť hlbšie do pokožky.

Takže ešte raz zopakujeme:

-    urea je prirodzene produkovaná našou pokožkou,
-    reguluje obsah vlhkosti v našej pokožke,
-    je to základná zložka nášho prirodzeného hydratačného faktora (NMF), ktorý reguluje obsah vody v pokožke,
  - urea má vysokú nasiakavosť, čo znamená, že je schopná naviazať vlhkosť na vonkajšiu vrstvu pokožky,
   - perfektne ošetruje suchú pokožku, zmierňuje svrbenie,
 - je to prirodzený peeling, vyhladzuje pokožku.

 

110(2)

 

110(4)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz